Saturday, November 26, 2016

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ-Το «Τούνελ» άναψε το φως… Ανατροπή στο θρίλερ του επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

Το φως στο σκοτάδι που φαινόταν να τον κατάπιε, άναψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής τηςΑγγελικής Νικολούλη  την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Όπως αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Ευζώνων και διασταυρώθηκε άμεσα, ένας άνδρας που όλα δείχνουν πως είναι ο αγνοούμενος Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, πέρασε πεζός στα Σκόπια, επτά μέρες μετά την εξαφάνιση του. Ήταν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου και τα στοιχεία ταυτότητας που καταγράφηκαν στο σύστημα, ανήκουν στον ίδιο.
Σύμφωνα με τη σύζυγο του πριν εξαφανιστεί, της είχε αναφέρει πως είχε χάσει την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά δεν έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνες στην περιοχή των συνόρων, για να εντοπίσουν και το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο χάθηκε.
Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4 ΗILUX TOYOTA, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων.
Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.
Όλες αυτές τις μέρες αστυνομικοί, εθελοντές, συγγενείς και φίλοι, όργωναν κυριολεκτικά μεγάλη έκταση της Δυτικής Μακεδονίας, με το φόβο ότι του έχει συμβεί κάτι κακό.
Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τα τελευταία ίχνη…
Στη λήψη φαίνεται μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.


Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας  φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου.


Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος δήλωσε στο "Τούνελ" πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.



Βγήκε από το σφαγείο και χάθηκε με χρήματα στα χέρια…
Η υπάλληλος των σφαγείων Σοφία Εμμανουηλίδου ανέφερε στην εκπομπή πως ο Γραικός το πρωί πριν εξαφανιστεί βρισκόταν εκεί, γιατί είχε προγραμματίσει να σφάξει ζώα για έναν έμπορο.


Το επιβεβαίωσε στο «Τούνελ» ο ίδιος ο έμπορος. Ο Δήμος Δήμου, συνεργάτης για καιρό του επιχειρηματία, ανέφερε πως ο Γραικός το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά στεναχωρημένος, γιατί η δουλειά του δεν πήγαινε καλά. Ο κτηνίατρος τον είχε υποχρεώσει να σφάξει όλα τα ζώα του. Όπως είπε ο συνεργάτης του: «Δεν ήταν εύκολο γι’ αυτόν να αποδεκατίζει εδώ και ένα μήνα το κοπάδι του κι ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και ανάστατος» . Εκείνη την ημέρα ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με τον έμπορο να σφάξει για λογαριασμό του είκοσι οκτώ ζώα. Για το συγκεκριμένο εμπόρευμα είχε ζητήσει να λάβει μετρητά.


Όπως εξήγησε στο «Τούνελ» ο έμπορος- συνεργάτης του οι συναλλαγές συνήθως πραγματοποιούνταν με καταθέσεις μέσω τραπεζών και επιταγές. Τη συγκεκριμένη μέρα του έδωσε δεκαεφτά χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, μέσα σε ένα φάκελο . Ο αγνοούμενος του είχε πει πως χρειαζόταν τα μετρητά, όπως συνέβη κι άλλες φορές μέσα στον μήνα που αντιμετώπιζε δυσκολίες με την επιχείρηση του.
Ο ιδιοκτήτης σφαγείων Σάββας Τσοποζίδης εξήγησε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως οι κτηνοτρόφοι συνηθίζουν, αφού σφάξουν τα ζώα τους, να μαζεύονται σαν παρέα και να στήνουν ένα μικρό τσιμπούσι. Ο ίδιος έκατσε για λίγο μαζί τους και είδε ότι ο Γραικός δεν ήπιε πολύ. Τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο που πρόσεχε τη διατροφή του, και δεν κάπνιζε σαν παλιός αθλητής που ήταν.
Η υπεύθυνη του κυλικείου των σφαγείων Αναστασία Νικολαϊδου είπε στην εκπομπή πως ο επιχειρηματίας έφυγε από τα σφαγεία γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια, δύο λεπτά αργότερα αποχώρησε και ο έμπορος με τον οποίο είχε πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.
Ο έμπορος τόνισε στη δημοσιογράφο της εκπομπής πως πραγματοποίησαν την μεταξύ τους συναλλαγή λίγο πριν φύγουν από τα σφαγεία. Δεν παρατήρησε αν τους είδε κάποιος, αλλά όπως είπε όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί είναι χρόνια γνώριμοι.
Η αγωνία των συγγενών
Γεμάτοι αγωνία για την τύχη του, οι συγγενείς του αγνοούμενου επιχειρηματία μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ».
Η σύζυγος του Δέσποινα Τσαλακίδου απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει και να βοηθήσει την οικογένεια της. «Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.
Ο γιος του Αρχιμήδης περιέγραψε την αγωνία των πρώτων ημερών αφού έγινε γνωστή η εξαφάνιση. Όπως είπε συγγενείς και φίλοι χτένισαν την περιοχή χωρίς να βρουν ούτε ένα στοιχείο που να τους οδηγούσε στα ίχνη του. Για τη συνάντηση που είχε με τον θείο του το πρωινό πριν εξαφανιστεί μίλησε ο ανιψιός του Γιώργος Γραικός. Αυτό που θυμάται είναι ότι συζητούσαν και προγραμμάτιζαν τις επόμενες δουλειές τους, μέχρι που έφυγε για το σφαγείο. Όπως ανέφερε, δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι ιδιαίτερο.


Η σύζυγος του τόνισε στο «Τούνελ» πως όλα αυτά τα χρόνια, ο Δημήτρης Γραικός είχε δώσει τη ζωή του για να αναπτύξει την επιχείρηση του, με πολλή δουλειά , αγώνα και άγχος.
Την ημέρα της εξαφάνισης άρχισε να τον ψάχνει μετά τις τέσσερις και μισή το απόγευμα, αλλά το τηλέφωνο του ήταν απενεργοποιημένο.
Όπως διαπιστώθηκε αργότερα από την άρση απορρήτου του κινητού του, το τηλέφωνο έκλεισε στην περιοχή της Χαλάστρας όσο ακόμα ο αγνοούμενος βρισκόταν στο σφαγείο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget