Wednesday, November 23, 2016

Τραμπ προς Τσίπρα: «Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός»


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.
Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.
Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.
Τέλος συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.
Τραμπ: 'Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε...'
'Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα', είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε 'πολύ καλή'.
'Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός', είπε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του και ο κ. Τραμπ απάντησε πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες'.
Η συνομιλία έκλεισε με τον κ. Τραμπ να λέει ότι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι 'θα χαρεί κάποια στιγμή να πουν από κοντά'.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget