Sunday, March 1, 2015

Ραχόι: Ο Τσίπρας «να επιδείξει σοβαρότητα» - Τι απαντά το Μαξίμου

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, διευκρινίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στις δηλώσεις του Ισπανού πρω
θυπουργού Mariano Rajoy (Μαριάνο Ραχόϊ). Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία. Προσθέτουν, ότι η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό - άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό και αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι είχε ζητήσει από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού. «Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός ,κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός του, καλώντας την Αθήνα να επιδείξει «σοβαρότητα».

Θυμίζουμε ότι σχέδιο ανατροπής της νέας κυβέρνησης, στο οποίο συμμετείχαν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , μιλώντας το Σάββατο στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. «Είχαμε σωστά διαβλέψει ότι ένα από τα πιο ισχυρά μας χαρτιά θα ήταν η ανησυχία για την οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια που θα δημιουργούσε η μη συμφωνία. Ανησυχία που οδήγησε χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και άλλες σε μια πιο υπεύθυνη θέση, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό άξονα της λιτότητας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας  και σημείωσε:

«Βρεθήκαμε απέναντι και σε έναν άξονα δυνάμεων με φανερή πολιτική σκοπιμότητα. Οι κυβερνήσεις Ισπανίας και Πορτογαλίας για ευνόητους πολιτικούς λόγους επιθυμούσαν να οδηγήσουν την διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού, για να αποφύγουν το εσωτερικό πολιτικό ρίσκο».

Όπως, τόνισε ο κ. Τσίπρας, το σχέδιο αυτό,, στο οποίο συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές επιταγές.
«Όλα αυτά τα σχέδια επί χάρτου, διακρίνονταν από μια απίστευτη υπεροψία δύναμης. Υποτίμησαν όμως την αντοχή μας, αιφνιδιάστηκαν από τα «όχι» που άκουσαν στα Eurogroup, καθώς και από την συμμετοχή του κόσμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

1 comment:

  1. Καλά θα κάνει ο τσιπρας βα μας πει τι κατάφερε και όχι τι είπαν οι άλλοι.εξ αλλού δεν είναι και πολύ έξυπνο και ξενοροσιαζεις άλλους οδών υπουργούς και άλλες χώρες που εν παση περιπτώσει δεν ευθύνονται για τα χάλια της Ελλάδας. Είναι πολύ φτηνή προπαγάνδα. Βα σταματήσει την κακή απομίμηση του Ανδρέα και να αναπτύξει δική του προσωπικότητα και σοβαρότητα. Καλή μας τύχη ξαι προς το καλύτερο!

    ReplyDelete

wibiya widget