Monday, March 2, 2015

Βίντεο - σοκ: Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ άστεγο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Βίντεο - σοκ: Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ άστεγο

Αστυνομικοί του Λος Άντζελες σκότωσαν χθες έναν άστεγο και εικόνες από το συμβάν αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το βίντεο δείχνει τη βίαιη συμπλοκή μεταξύ ενός άνδρα πολύ ταραγμένου και αστυνομικών που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν στη φτωχή γειτονιά Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τα πυρά δεν είναι ακριβείς επί του παρόντος.
"Πέτα κάτω το όπλο", ακούγεται στο βίντεο πριν από τους πυροβολισμούς και πριν περαστικοί αρχίσουν να καλούν σε βοήθεια.
Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός είχε ανοίξει πυρ.
Λίγο μετά τα πυρά, ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Los Angeles Times.
Πολλοί ξενώνες και υπηρεσίες για τους άστεγους της περιοχής βρίσκονται στο Σκιντ Ρόου και ορισμένοι άστεγοι έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια της γειτονιάς αυτής.
Οι αστυνομικοί είχαν επέμβει για μια διάρρηξη και σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα πάλευε με κάποιον μέσα στη σκηνή του, γράφει η Los Angeles Times.
Το βίντεο προβάλλεται έπειτα από αρκετά περιστατικά κατά τα οποία μαύροι σκοτώθηκαν από πυρά λευκών αστυνομικών, τα οποία επανέφεραν τη συζήτηση για τον ρατσισμό στην αστυνομία και την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος, ενώ προκάλεσαν διαδηλώσεις στα τέλη του 2014.
Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι η ένταση συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή αυτή αρκετές ώρες μετά το συμβάν.
Το βίντεο που δείχνει επίσης έναν αστυνομικό να ακινητοποιεί μια γυναίκα η οποία μόλις είχε πάρει ένα ρόπαλο που είχε πέσει στο έδαφος για να το σηκώσει ενάντια στους αστυνομικούς, προβλήθηκε στη σελίδα του Facebook: http://u.afp.com/Hyn.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget