Tuesday, November 8, 2016

Πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ εμπλέκεται στη «μαφία των Ρομά»



Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τη διασύνδεση  προσώπων "υπεράνω υποψίας" με την αποκαλούμενη «μαφία των Ρομά», στην  οποία αποδίδονται 6 στις 10 ληστείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.M εταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση περιλαμβάνεται και πρώην ανώτατος αξιωματικός (υποστράτηγος) της Αστυνομίας, άλλοι τρεις αστυνομικοί και γνωστός δικηγόρος.
Στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχει έγγραφο 160 σελίδων, όπου περιλαμβάνονται συνομιλίες ηγετικών στελεχών της συμμορίας. Σε αυτές γίνονται αναφορές σε συνεννοήσεις με πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε μνημονευθεί σε δικαστικό φάκελο για κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.
Αυτός φέρεται να είχε καθημερινή επαφή με μέλη της «μαφίας» και να προσπαθεί να τους βοηθήσει σε διάφορες εκκρεμότητές τους με τις αστυνομικές υπηρεσίες (διωκτικά έγγραφα, ενημέρωση για αναζητήσεις κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης που αποδίδεται στους ίδιους ποινικούς!
Στα ίδια έγγραφα αποκαλύπτονται νέα ονόματα αστυνομικών που ειδοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας. 
Σε άλλο έγγραφο της δικογραφίας υπάρχει καταγεγραμμένος διάλογος δύο μελών της συμμορίας που λένε ότι έπαιρναν από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας πληροφορίες για τα σπίτια με κρυμμένα μεγάλα ποσά και χρυσαφικά .
Περιέχονται και συζητήσεις μεταξύ κατηγορουμένων Ρομά που αναφέρουν ότι αστυνομικοί πήραν 10.000 ευρώ προκειμένου να κατηγορήσουν άλλους ποινικούς που είναι σε «αντίπαλη» συμμορία..
Επισημαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται μέχρι στιγμής 41 άτομα- κυρίως Ρομά. Η συμμορία  έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα.
Σε αποθήκες και κρησφύγετα η αστυνομία  κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών-κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.
sofokleousin.gr

1 comment:

  1. Κλέφτες και αστυνόμοι απο πού να φυλαχθείς ?

    ReplyDelete

wibiya widget