Tuesday, November 8, 2016

«Ταράζει» τα νερά η Pepsi: «Μέχρι το 2026 το καλύτερο σνακ στον κόσμο θα είναι τα έντομα» (φωτό)


Το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κάνεις για τις δηλώσεις της CEO της Pepsi, Indra Nooyi, είναι «σοκ» καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της μέχρι το 2026 το καλύτερο σνακ στον κόσμο θα είναι τα έντομα.
Είναι μια πρόβλεψη που αξίζει να την λάβουμε σοβαρά υπόψιν: Πριν από μια δεκαετία, η Nooyi είχε προβλέψει σωστά μια μαζική τάση προς τα υγιεινότερα τρόφιμα.
Η πολυεθνική εταιρεία-μεγαθήριο τροφίμων και ποτών, Pepsi, ξοδεύει πολύ χρόνο και πόρους στο να προβλέπει τι σνακ θα θέλουν οι καταναλωτές στο μέλλον, ώστε να μπορεί να είναι ο πάροχος αυτών, όπως ανέφερε η Nooyi, μιλώντας στην εκδήλωση Net / Net στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Αυτό που θα θέλουν οι πελάτες, αρκετά σύντομα, είναι φθηνές πηγές πρωτεϊνών.
«Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι το πιο hot πράγμα είναι να τρώει κάποιος τριζόνια», λέει η Nooyi. «Δεν μιλώ για το παιχνίδι κρίκετ, μιλάω για τους γρύλους! Σε τσιπς. Και είμαι χορτοφάγος, δεν τρώω τσιπς γρύλων. Αλλά λένε, αν θέλετε μια υψηλή πηγή πρωτεΐνης, υπάρχει μια σειρά από προϊόντα με βάση τους γρύλους».
«Ένα χρόνο, τρία χρόνια, πέντε χρόνια, δέκα χρόνια: έχουμε διαφορετικούς ανθρώπους που αναζητούν σε διαφορετικούς χρονικούς ορίζοντες, γιατί αν σκέφτεστε σε έναν ορίζοντα δέκα χρόνων, αναμένουμε μερικές από τις πιο περίεργες συνήθειες τροφίμων και ποτών, να εμφανίζονται λέει η Nooyi. Ακόμα και αν οι καταναλωτές δεν είναι έτοιμοι για αυτές τις τάσεις σήμερα, η Pepsi θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη.


Είχαν προετοιμαστεί για την τρέχουσα τάση για τα πιο υγιεινά σνακ, για παράδειγμα, γιατί πριν από δέκα χρόνια, η Nooyi και αντιπρόεδρος και CFO της PepsiCo, Hugh Johnston, προέβλεψε σωστά την «κούραση» για το junk food.
«Υπάρχει πολλή συζήτηση για την υγεία και την ευεξία καθώς και για το χώρο των τροφίμων και των ποτών και έχουμε μιλήσει γι 'αυτό πραγματικά τα τελευταία πέντε ή δέκα χρόνια», λέει ο Johnston, ο οποίος μίλησε επίσης στην εκδήλωση Net/Net.
Αν έχουν δίκιο, τα τριζόνια θα είναι τα «αμύγδαλα του μέλλοντος».
PRO NEWS .gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget