Thursday, November 3, 2016

ΤΡΙΚΑΛΑ.Μακάβριο νεκροταφείο δε λιώνουν οι νεκροί στο χωριό Πλάτανος.VIDEO

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο νεκροταφείο του χωριού Πλάτανος Τρικάλων, καθώς παρά το πέρας των χρόνων δεν γίνεται η διαδικασία της αποσύνθεσης ακόμα και 7 χρόνια μετά την ταφή.
«Ζούμε μια δεύτερη και τρίτη κηδεία κάθε φορά που έρχεται η ώρα να ξεθάψουμε τους νεκρούς μας…» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του χωριού .
Σύμφωνα με το trikalaola.gr, οι νεκροί βγαίνουν σχεδόν αναύλωτοι ακόμα και7 χρόνια μετά την ταφή τους, με το μοναδικό όργανο που λείπει από πάνω τους, να είναι τα μάτια.
Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, μετά την τελετή μεταφοράς των οστών του ήρωα καταδρομέα Γεώργιου Νάκου, ο πρόεδρος του χωριού κ. Παναγιώτης Νημάς, ανέφερε το πρόβλημα στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως θα γίνει μελέτη σχετική με το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Νήμας μαζί με το τοπικό συμβούλιο του χωριού, έκαναν έγραφες αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν, προς τον δήμο για το πρόβλημα που υπάρχει στο νεκροταφείο.
Σύμφωνα με τους κατοίκους η αιτία της μη αποσύνθεσης των νεκρών είναι ταυπόγεια νερά και η έντονη υγρασία, ενώ τονίζουν πως σε περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων, το νερό αναβλύζει μέσα από τους τάφους.




Πηγή: Trikalaola.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget