Tuesday, April 4, 2017

Σοκ.Στη ντουλαπα ο 4ος ληστής 14 ώρες. Τα έκανε ..μύρισαν και απειλώντας με πιστόλι ξαναέφυγε


Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της ληστείας στο Π. Φάληρο. Ο τέταρτος ληστής, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήταν κρυμμένος για 14 ώρες (!) σε ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου που είχαν ληστέψει την ηλικιωμένη και την οικιακή βοηθό, χωρίς κανένας αστυνομικός να τον αντιληφθεί.Ο δράστης έγινε αντιληπτός από την… μυρωδιά! Από την αγωνία του είχε… αφοδεύσει στην ντουλάπα. 


Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκε από την «βρώμικη» κρυψώνα του, φέρεται να απείλησε με πιστόλι, τους ενοίκους που νωρίτερα είχε ληστέψει, όπως και άλλους ενοίκους που βγήκαν από τα διαμερίσματά τους για να δουν τι είχε συμβεί. Στη διαδρομή της διαφυγής απείλησε όποιον έβρισκε μπροστά του, βγήκε στον δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός από αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.
Μετά το φιάσκο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης ΔράσηςΔΙ.ΑΣ.ΟΠΚΕ ακόμη και αστυνομικοί με σκυλιά αναζητούσαν τον μαυροντυμένο και «οσμηρό» ληστή στην περιοχή του Φλοίσβου και σε άλση της περιοχής του Π. Φαλήρου. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη του, ωστόσο οι διωκτικές αρχές είχαν μια «μεγάλη ποσότητα» από το DNA του!
Στο μεταξύ ο Μολδαβός συνεργός του, που ενέχεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές, ήταν ο νεκρός ληστής της ηλικιωμένης και της οικιακής βοηθού στο Π. Φάληρο, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια προσπάθειας διαφυγής του.
Την ίδια ώρα ο Ρώσος «Ιγκόρ», ένας από τους συνεργούς του που συνελήφθη είχε απασχολήσει για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Ο Ρώσος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκισης, και σε πολλά περισσότερα ο Μολδαβός, ωστόσο εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, υποστήριξε ότι ο σχετικός νόμος είναι «πετυχημένος», ωστόσο προανήγγειλε ότι θα εξαιρεθούν από αυτόν τα εγκλήματα ανθρωποκτονιών και βιασμών.

Σκότωσαν κοσμηματοπώλη και πολίτη

Ο 41χρονος Μολδαβός, στις 10 Μαρτίου 2007, είχε εισβάλει μαζί με έναν συμπατριώτη του, σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλίπολη Πειραιά επιχειρώντας ληστεία. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που οπλοφορούσε νόμιμα, πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια τους δράστες, εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, καθώς πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν απλό πολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε σε βοήθεια του κοσμηματοπώλη. Ο νεκρός δράστης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο «Ιγκόρ» είχε τραυματίσει πατέρα και την 12χρονη κόρη του

Ο Ρώσος «Ιγκόρ», 40 χρόνων, πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη», τον Ιούλιο του 2011 μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, κρατώντας πολεμικά καλάσνικοφ, είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, αποσπώντας 150.000 ευρώ. Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Φέρονταν υπεύθυνοι για 36 ένοπλες ληστείες,  και 18 κλοπές οχημάτων. Χαρακτηριστική της επικινδυνότητάς των δραστών, ήταν η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 αποσπώντας 12.640 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του. Και αυτός αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2015.


Συνελήφθησαν από τις… κάμερες

Αυτή τη φορά ο «Ιγκόρ» και ένας 35χρονος Αρμένιος συνεργός του, επίσης σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, … συνελήφθησαν από τις ασύρματες κάμερες που είχε εγκαταστήσει στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, ο γιος της, που έμενε σε άλλο όροφο της πολυκατοικίας. Ειδοποίησε την αστυνομία για να ακολουθήσει καταδίωξη από… μπαλκόνι σε μπαλκόνι με τον Μολδαβό να χάνει την ισορροπία του και από τον 5ο όροφο να καταλήγει στον 1ο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Η ληστρική εισβολή σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα 8ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Π. Φάληρο. Οι δράστες φορώντας φόρμες εργασίας με το πρόσχημα εργασιών κατόρθωσαν να μπουν στο διαμέρισμα όπου ακινητοποίησαν την 66χρονη και την 55χρονη οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες. Τις έδεσαν με πλαστικά δεματικά (tirewrap) και τις φίμωσαν. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί έφθασαν στην πολυκατοικία και κινήθηκαν προς τον 8ο όροφο, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους δράστες που είχαν εγκλωβιστεί. Επιχείρησαν να διαφύγουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με την γνωστή κατάληξη. Ο τέταρτος δράστης άγνωστο πως, είχε καταφέρει να διαφύγει. Στο μπαλκόνι οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο και μία σακούλα με κοσμήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης, εξαιτίας του θανάτου του δράστη, και για να αποφευχθούν τυχόν αμφιβολίες για τις συνθήκες της πτώσης, ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πήραν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την πιστοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων, του νεκρού και του 4ου συνεργού τους.  

Ο «Ιγκόρ», ο «Ρουσλάν» και οι μάσκες πολιτικών

Ο Ρώσος που συνελήφθη χθες στο Π. Φάληρο ανήκε στην ομάδα των σκληρών κακοποιών του «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη», όπως τον αποκαλούσαν κωδικά οι αστυνομικοί. Ο 38χρονος «Ρουσλάν» είχε συλληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στη Λιβαδειά, καταζητείτο για επιθέσεις σε χρηματαποστολές με λεία που άγγιζε τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το 2008 η Ασφάλεια Αττικής είχε εξαρθρώσει 15μελή συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπραξαν ληστείες εις βάρος τουλάχιστον πέντε χρηματαποστολών, φορώντας αποκριάτικες μάσκες Ελλήνων πολιτικών.
 Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει. Ο «Ρουσλάν» φερόταν μεταξύ άλλων ως ο «εγκέφαλος» συμμορίας που το διάστημα Ιουλίου -Αυγούστου 2009 διέπραξε δύο ένοπλες ληστείες στη Σαντορίνη, η πρώτη σε υποκατάστημα τράπεζας και η δεύτερη εναντίον υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών.  Από το περιεχόμενο των εγγράφων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας προέκυπτε ότι ο ίδιος διέθετε συνεργούς μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών! Τα μέλη της σπείρας, δηλαδή, εντόπιζαν πολυτελή Ι. Χ., κατέγραφαν και εξακρίβωναν τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του επίορκου υπαλλήλου, έφτιαχναν πλαστά μηχανογραφικά δελτία.
Στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είχαν αποκαλύψει ότι ο «Ρουσλάν» ηγείτο 15μελούς σπείρας που πραγματοποίησε ορισμένες από τις πλέον κινηματογραφικές ληστείες χρηματαποστολών. Τον Απρίλιο του 2007, για παράδειγμα, αυτός και οι συνεργοί του, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, είχαν επιτεθεί σε όχημα χρηματαποστολής μεγάλης εταιρείας αφαιρώντας 1,9 εκατ. ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, τον Δεκέμβριο του 2007, είχαν ακινητοποιήσει στη Λεωφόρο Πάρνηθος-Αχαρνών το βαν χρηματαποστολής, αδειάζοντας πάνω στις λαμαρίνες τους γεμιστήρες των όπλων τους. Τότε, ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε 2 εκατ. ευρώ κατάφερε να διαφύγει πραγματοποιώντας ελιγμούς.
Η αστυνομική έρευνα είχε αποκαλύψει τη μεθοδολογία των δραστών: λίγο πριν από το χτύπημά τους εναντίον χρηματαποστολής, στάθμευαν κοντά στο σημείο της επίθεσης ένα βαν στο αμάξωμα του οποίου άνοιγαν τρύπες. Εκεί τοποθετούσαν μικροκάμερες που τους επέτρεπαν να εποπτεύουν τον χώρο δίχως να γίνονται αντιληπτοί. Όταν πλησίαζε η χρηματαποστολή, οι δράστες έκλειναν τον δρόμο στο όχημα και με τα όπλα τους ή με βαριοπούλες κατέστρεφαν τις θωρακίσεις. Στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένες μοτοσικλέτες.
Η ίδια σπείρα στις 5 Νοεμβρίου 2007 με παρόμοιο τρόπο είχε αφαιρέσει από επιχείρηση εμπορίας καπνικών προϊόντων στο Κορωπί 725.650 ευρώ. 
TheTOC. gr- Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Φωτό: Ευρωκίνηση

No comments:

Post a Comment

wibiya widget