Wednesday, April 5, 2017

Συρία: Mε νευροτοξικό αέριο βομβάρδισαν τους άμαχους - Στους 86 ανέρχονται οι νεκροί


Ασθενείς με διεσταλμένες κόρες των ματιών, μυϊκούς σπασμούς και ακούσιες κενώσεις στα νοσοκομεία
Η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans Frontières, MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι στους οποίους προσέφερε φροντίδες έπειτα από μια επίθεση που πιστεύεται πως έγινε με χημικά όπλα στη βόρεια Συρία εμφάνιζαν συμπτώματα που συνάδουν με αυτά τα οποία προκαλούν νευροτοξικοί παράγοντες όπως το αέριο Σαρίν.

«Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην πόλη Χαν Σεϊχούν τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μπαμπ αλ Χάουα (...) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, οι MSF είδαν οκτώ ασθενείς με συμπτώματα –διεσταλμένες κόρες των ματιών, μυϊκούς σπασμούς, ακούσιες κενώσεις– που συνάδουν με την έκθεση σε νευροτοξικούς παράγοντες, όπως το αέριο Σαρίν», ανέφερε η ΜΚΟ σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Η MSF, η οποία διαθέτει ομάδες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ανέφερε επίσης ότι διένειμε αντίδοτα και προστατευτικό εξοπλισμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


«Η ομάδα της MSF επίσης απέκτησε πρόσβαση σε άλλα νοσοκομεία που παρείχαν φροντίδες σε θύματα και κατέγραψε μια ισχυρή οσμή χλωρίνης, κάτι που υποδεικνύει ότι μπορεί να εκτέθηκαν σε αυτόν τον τοξικό παράγοντα» ο οποίος χρησιμοποιείται ως όπλο σε αέρια μορφή, κατά την ανακοίνωση της οργάνωσης.
Νωρίτερα σήμερα, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε με ανακοίνωση του πως τα θύματα της επίθεσης φαίνεται να εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα.

Ο αριθμός των νεκρών αμάχων είναι πλέον 86 μετά την επίθεση με χημικά όπλα κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. «Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 30 παιδιά και 20 γυναίκες», ανέφερε το Παρατηρητήριο LIFO.gr 


Παιδιά που δεν μπορούν
να ανασάνουν.
Αυτός είναι ο χημικός πόλεμος 
Στη Συρία 



No comments:

Post a Comment

wibiya widget