Saturday, October 7, 2017

Φρίκη. .Κρήτη: Ομολόγησε τη δολοφονία του γιατρού Καλαντζακη ο Βούλγαρος αστυνομικος και εμπλεκει και τη χήρα. .

Ο Βούλγαρος αστυνομικός που είχε συλληφθεί ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον γνωστό καρδιολόγο στην Κρήτη. Μετά από ώρες ανάκρισης «έσπασε» και αποκαλύψε στους αστυνομικούς ότι εκείνος ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Όπως φέρεται να είπε, διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του Χριστόδουλου Καλαντζάκη και το πρωί έθεσε σε εφαρμογή το σατανικό του σχέδιο. Κρύφτηκε και περίμενε το αυτοκίνητο του γιατρού. Όταν πλησίασε σηκώθηκε και άρχισε να πυροβολεί. Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σημείο της δολοφονίας.

Τα λάθη του δολοφόνου

Αρχικά ο δράστης τηρούσε σκληρή στάση. Τα αποτυπώματά του όμως είχαν βρεθεί πάνω στο όπλο του εγκλήματος που πέταξε σε κοντινό σημείο μαζί με ένα κυνηγετικό σακίδιο. Παράλληλα, φέρεται να αναγνωρίστηκε ο σωματότυπός του, από έναν 73χρονο που τον είδε ενώ παρίστανε τον κυνηγό όσο περίμενε το θύμα του, για να μην δίνει στόχο. Αυτά τα στοιχεία έκαναν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είχαν στα χέρια τους, το σωστό άτομο και τελικά δικαιώθηκαν. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονταν την υπόθεση πίστευαν ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν ερωτικό και σε κάθε περίπτωση προσωπικό. Πλέον αναζητείται η Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδάκι ηλικίας μόλις 3 ετών.

Το χρονικό του εγκλήματος στην Κρήτη

Η δολοφονία γιατρού στα Πιλαλήματα Σητείας στην Κρήτη σοκάρει. Ο γνωστός καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης σκοτώθηκε όταν ο δράστης που είχε στήσει ενέδρα στον δρόμο άρχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έριξε τουλάχιστον 4 φορές με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα ο άτυχος γιατρός να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο δράστης έσπευσε να απομακρυνθεί. Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης, παντρεμένος με γυναίκα από τη Βουλγαρία και πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού, ήταν ήδη νεκρός!

Η σύλληψη για την εκτέλεση του γιατρού

Το μεσημέρι συνελήφθη ο Βούλγαρος που ομολόγησε, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον «βρίσκει» στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.
Στο σημείο νωρίτερα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ιατροδικαστής, στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης για τα δεδομένα της Σητείας. Ο άτυχος 62χρονος σήμερα είχε τα γενέθλια του και οι εκτελεστές του, επέλεξαν αυτή τη μέρα για να βάλουν τέλος στη ζωή του!   

Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα για το έγκλημα

Όπως είπε ο κυνηγός «Ήταν περίπου 8.30 με 9 παρά 20 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας . Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές.
Ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ οδηγήθηκε στην άκρη του δρόμου. Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα «φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο». Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το στυγερό έγκλημα

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος έκανε λόγο για “πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στη φιλήσυχη πόλη“. Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Στέφανο και μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει και συμμαθητές στο σχολείο.
Ο κ. Πατεράκης βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών αλλά και για ένα πρόσθετο λόγο. Όπως έγινε γνωστό, τη σορό του δολοφονημένου καρδιολόγου βρήκε το πλήρωμα του απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας, στη διάρκεια της προγραμματισμένης αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κουτσουρά ακούστηκαν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέθηκαν μπροστά στο αιμόφυρτο πτώμα. Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν και τις αρχές που λίγα λεπτά αργότερα κατέφθαναν στο σημείο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget