Tuesday, October 10, 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Τεσσάρα, μπαράζ και βλέπει Μουντιάλ η Εθνική!


Ήταν το φαβορί απέναντι στο Γιβραλτάρ και φρόντισε να το αποδείξει με την εικόνα της στο χορτάρι. Η Εθνική ομάδα νίκησε 4-0 το Γιβραλτάρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 10η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ και πέρασε πανάξια στα μπαράζ για πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ, ο Μήτρογλου πέτυχε τα δυο επόμενα και ο Γιαννιώτας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο μπαίνει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου στο γκρουπ των αδυνάτων, αλλά έχει τους παίκτες να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όποια ομάδα και αν βρεθεί απέναντί της.
Το γήπεδο είχε μόλις 12.000 θεατές, ενώ ορισμένοι φρόντισαν να χαλάσουν την γιορτή, παίζοντας ξύλο και πετώντας αντικείμενα, με το υπόλοιπο γήπεδο να τους... στολίζει και με το παραπάνω. Η βλακεία φαίνεται πως δεν έχει όρια και ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό. Όπως και να 'χει, η Εθνική πέτυχε τον στόχο της και βάζει πλώρη για το τρίτο σερί Μουντιάλ!

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Καρνέζης ξεκίνησε στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης και όχι ο Μανιάτης, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Σταφυλίδης και έμεινε στον πάγκο ο Τζαβέλλας. Οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα είχε δίπλα του τον Ταχτσίδη στα χαφ, ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε δεξιά, ο Μάνταλος αριστερά, δεκάρι ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου σε διάταξη 4-2-3-1.

Στον αντίποδα, ο Τζεφ Γουντ κατέβασε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Στο τέρμα του Γιβραλτάρ ήταν ο Ιμπραϊμ, στην άμυνα οι Γκαρσία (δεξιά), Τσιπολίνα και Μπαρνέτ στο κέντρο της άμυνας και ο Ολιβέρο αριστερά. Στα χαφ οι Μπαρντόν, Γουόκερ, ο Ερνάντες δεξιά, ο Πονς αριστερά και μπροστά οι Κόουμπς και Λόπες.
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι
Βοηθοί: Ζάζα Μεντεσασβίλι, Γκιόργκι Ελικασβίλι
Τέταρτος: Γκεόργκι Βαντατσκόρια
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Άιμπραχιμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72' Γκίλινγκ), Κόουμπς (88' Ρουίς), Λόπες (62' Γιόμε).
Γκολ: 32' Τοροσίδης, 61', 63' Μήτρογλου, 78' Γιαννιώτας
Κάρτες: -

Ο Τοροσίδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Εθνική ομάδα να βρίσκεται συνεχώς με την μπάλα στα πόδια, χωρίς αυτό να μεταφράζεται όμως σε καθαρές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του αδύναμου Γιβραλτάρ. Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε είχαν μεν τον απόλυτο έλεγχο, όμως η εικόνα τους δεν ήταν καλή, αν συνυπολογίσουμε ότι απέναντι βρίσκονταν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Η πρώτη φάση για την Εθνική ήταν με την κεφαλιά του Τοροσίδη στο 10' που κατέληξε άουτ από κόρνερ του Φορτούνη, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Σταφυλίδη πέντε λεπτά αργότερα. Οι παίκτες του Γιβραλτάρ αμύνονταν μαζικά, είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και η γαλανόλευκη αδυνατούσε να βρει χώρους. Την ίδια στιγμή, ο Μήτρογλου δεν βρισκόταν σε καλή βραδιά και αυτό φαινόταν όποτε ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.
Η επιθετική λειτουργία της Εθνικής μας είχε μεγάλο πρόβλημα, μέχρι να φτάσουμε στο 33', όταν ο Ζέκα έβγαλε "συστημένη" σέντρα από δεξιά για το κεφάλι του Τοροσίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άιμπραχιμ για το 1-0, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, έτσι και απόψε (10/10) ο αρχηγός βρήκε δίχτυα, πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στα προκριματικά (σκόραρε και στο Ταλίν).
Η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 37' και ένα δικό του κακό κοντρόλ στην περιοχή τέσσερα λεπτά μετά, ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε να επιδείξουμε ως το τέλος του πρώτου μέρους. Η Εθνική είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως η εικόνα της να είναι καλή. Πάντως, έπαιρνε αυτό που ήθελε και αυτό ήταν το σημαντικό, ώστε να πάει στα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Καθάρισε με τον Μήτρογλου

Στο β' μέρος, η Εθνική ήθελε να κλειδώσει το ματς και να βγάλει από πάνω της όλο το άγχος που υπήρχε. Και τα κατάφερε με τον άνθρωπο που ξέρει όσο κανένας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κώστας Μήτρογλου, ήταν αυτός που πέτυχε δυο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο, στο 61' και στο 63' και τελείωσε μια και καλή το ματς για την γαλανόλευκη.
Στο πρώτο έγινε υπέροχος συνδυασμός για την ελληνική ομάδα, με τον Ζέκα να δίνει την μπάλα στον Φορτούνη, που βρήκε με κάθετη τον Μάνταλο κι αυτός άμεσα π΄σαρε στον Μήτρογλου. Ο φορ της Μαρσέιγ εκτέλεσε με ψύχραιμο πλασέ τον Άιμπραχιμ από το ύψος του πέναλτι.
Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το τρίτο γκολ της Εθνικής μας ομάδας και πάλι με τον Μήτρογλου. Ο Ταχτσίδης έδωσε κάθετα για τον Φορτούνη, που επιχείρησε να βρει τον Τοροσίδη κι αυτός με τη σειρά του πάσαρε στον Μήτρογλου για το 3-0. Αυτό ήταν το έκτο του τέρμα στα προκριματικά!
Ο Μήτρογλου έχασε ευκαιρία για χατ τρικ στο 69', για να φτάσουμε εννέα λεπτά στο τέταρτο γαλανόλευκο γκολ με τον Γιαννιώτα, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή. Έπειτα από κάθετη του Παπαδόπουλου για τον Σταφυλίδη, εκείνος πρόλαβε με εντυπωσιακό τρόπο να σεντράρει και ο Γιαννιώτας πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Στα εναπομείναντα λεπτά, η Εθνική έψαξε και πέμπτο γκολ, το οποίο δεν ήρθε, αλλά δεν στεναχώρησε κανέναν. Η γαλανόλευκη θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως αδύναμη, με πιθανούς αντιπάλους την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Δανία. Με την ελπίδα να περάσει στο Μουντιάλ και να γράψει πάλι ιστορία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Τοροσίδη στο 33' με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά στο 33' από εξαιρετική σέντρα του Ζέκα. Το τέρμα μπήκε σε ένα σημείο που αδυνατούσαμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες φάσεις μπροστά στην εστία του Γιβραλτάρ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κώστας Μήτρογλου στο δεύτερο μέρος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει όσο κανένας άλλος Έλληνας φορ, να σκοράρει. Το έκανε εις διπλούν, αν και στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καθόλου καλός. Όμως, είναι επιθετικός κλάσης και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Εφτασε τα έξι στα προκριματικά. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος βγήκε MVP της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κρουασβίλι. Δεν ήταν ένα ματς που είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, δεν χρειάστηκε να κανει χρήση της κάρτας, ίσως ήταν λίγο ανεκτικός στις καθυστερήσεις του Άιμπραχιμ στο πρώτο μέρος στα ελεύθερά του, ενώ χαρίστηκε σε μια κίτρινη στον Σταφυλίδη, ο οποίος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια πριν βγει πλάγιο. Ήταν στο όριο καρτών για τα μπαράζ, γι' αυτό το αναφέρουμε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Εθνικής στο β' μέρος ήταν πολύ καλή και έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στο Γιβραλτάρ. Πέτυχε τρία γκολ στο διάστημα αυτό, έκανε φάσεις και γενικά ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι στο πρώτο 45λεπτο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ξύλο στις εξέδρες την ώρα που η Εθνική νικούσε, αμαύρωσε όλη την όμορφη βραδιά στο Φάληρο. Αντί να χαίρονται και να πανηγυρίζουν, ορισμένοι ανεγκέφαλοι πλακώνονταν στις εξέδρες, πετούσαν αντικείμενα και το υπόλοιπο γήπεδο τους γιούχαρε και πολύ καλά έκανε. Εικόνες ντροπής!
SPORT 24. /ΝΊΚΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ 
Photo Credits: Eurokinissi

No comments:

Post a Comment

wibiya widget