Saturday, October 14, 2017

Ασύλληπτο ματς στη Νέα Σμύρνη, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο


Ο Πανιώνιος έκανε ιστορική ανατροπή, αλλά ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε (3-4) με πέναλτι-εφεύρεση του Ευαγγέλου σε βουτιά του Φορτούνη. Σφύριγμα που γύρισε το ποδόσφαιρο στα χρόνια της Εγκληματικής Οργάνωσης.
Μετά τις τρεις σερί ήττες του και το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 30 ετών στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον εξαιρετικό μέχρι αυτό το σημείο Πανιώνιο, δεν θα είχε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών. 

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν αυτό το ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League σαν τον πρώτο τελικό της σεζόν -σε όλα τα επίπεδα- αφού άλλωστε ήταν αυτό από το οποίο θα ξεκινούσε το... come back. Και βεβαίως, η... Ιστορία έδειξε ότι θα το κατάφερναν μετά από δύο αποφάσεις του διαιτητή και ενώ ο Πανιώνιος είχε κάνει... ανατροπή στην ανατροπή.

Με τη νίκη επί των «κυανέρυθρων», πέρα από τους 3 βαθμούς σε μια έδρα που θα δυσκολέψει τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους για τον τίτλο, οι πρωταθλητές θα έμπαιναν παράλληλα και με το δεξί σε έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» ο οποίος περιλαμβάνει 6 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέσα σε 18 μέρες ως τα τέλη Οκτωβρίου. Μετά από ένα... απρόσμενο πεντάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι και ήδη στα πρώτα 45 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει τεράστιο προβάδισμα για να καθαρίσει το ματς!

1-0 και... κατηφόρα προς το άλλο τέρμα

Μοναδική... κηλίδα στην εμφάνιση των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν η φάση του γκολ του Πανιωνίου, ο οποίος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 3', μετά από διπλό λάθος της άμυνας. Αρχικά ο Σισέ δεν κατάφερε να διώξει, έπειτα ο Φιγκέιρας γύρισε με το κεφάλι για τον Προτό χωρίς όμως να κοιτάει και ο Σπιριντόνοβιτς που πρόλαβε τον Βέλγο γκολκίπερ, πέτυχε το 1-0 με ωραίο πλασέ



Από κει και πέρα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: ο Πανιώνιος δεν υπάρχει στο γήπεδο από το 5ο λεπτό και έπειτα, ο Ολυμπιακός κάνει ότι θέλει στη μεσαία γραμμή, οι κάθετες και διαγώνιες μπαλιές περνούν... κατά ριπάς προς εξτρέμ και Ανσαριφάρντ και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύονται τρεις από τις πολλές κλασικές ευκαιρίες τους και από το ημίχρονο ασχολούνται με τη... Μπαρτσελόνα.

Ανατροπή με Σισέ – Καρίμ

Ο Οφόε έχασε την πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 7', ενώ ακολούθησαν δύο από Φορτούνη και Σισέ στο 16'. Το 1-1 ήρθε τελικά στο 19', όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ νίκησε τον Κότνικ με άπιαστη κεφαλιά στην αριστερή γωνία του. Ένα λεπτό μετά ο Σεμπά χάνει μοναδική ευκαιρία για το 1-2 στέλνοντας τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι σε μια από τις πολλές φάσεις που το κέντρο άμυνας και η αριστερή πτέρυγα του Πανιωνίου έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Μοναδική αντίδραση της ομάδας του Γρηγορίου ήταν η φάση του 27ου λεπτού, όταν ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά και ο Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Μετά από ένα πεντάλεπτο στο οποίο ο Πανιώνιος κράτησε κάπως τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός έγινε και πάλι καταιγιστικός. Στο 37' ο Ανσαριφάρντ σπάει το τεχνητό οφσάιντ, φεύγει μόνος μετά την έξοχη κάθετη του Οφόε στην κίνηση και γράφει το 1-2 με ωραίο πλασέ απέναντι στον Κότνικ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πάρντο χάνει δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες μετά από ωραίες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων», ενώ τελικά το 1-3 γίνεται στο 43'. Μετά από μακρινό σουτ του Πάρντο και απόκρουση του Κότνικ, ο Ανσαριφάρντ παίρνει το «ριμπάουντ» από κανονική θέση και «γράφει» το 1-3 ουσιαστικά σε κενή εστία.

Διαχείριση του σκορ και... Μπαρτσελόνα

Εντελώς διαφορετικό ήταν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται για περίπου 35 λεπτά το αποτέλεσμα, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην άμυνά του. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, έχοντας μοιραία στο μυαλό της και το ματς με τη Μπαρτσελόνα που ακολουθεί, κατέβασε τον ρυθμό και επιχείρησε να παγώσει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ανέβασε το ποσοστό της κατοχής μπάλας, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερνε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Προτό παρά μονάχα σε 2-3 αντεπιθέσεις. Όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους» για πάνω από μισή ώρα στην επανάληψη...

Στο 53' ο Σεμπά είχε μια καλή ευκαιρία αλλά ο Βλάχος τον πρόλαβε τελευταία στιγμή, ενώ στο 58' ο Φιγκέιρας καθυστέρησε χαρακτηριστικά ενώ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του εξαιρετικού σε αυτό το ματς Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 61' με το σουτ άουτ του Λάμπρου μετά από γέμισμα στην περιοχή και κακό υπολογισμό της φάσης από τον Νικολάου, ενώ άουτ κατέληξε και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 70'. Η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα ήρθε 4 λεπτά μετά, όταν ο σκόρερ Σπιριντόνοβιτς έκανε και πάλι το σουτ από κοντά, αλλά ο Προτό έδιωξε με το πόδι.

Δεκάλεπτο... κόλαση!

Τελικά, το ματς άναψε και πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο και... με το παραπάνω! Ο Πανιώνιος τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε και προς στιγμήν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να απειλήσει τον Ολυμπιακό με το... τέλος της σεζόν του στο πρωτάθλημα!

Στο 82' ο Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς και ένα λεπτό μετά ο Μασούντ έκανε το 2-3. Ένα ακόμη λεπτό αργότερα και με τον Ολυμπιακό να έχει... τελειώσει το ματς στο μυαλό του, ο Πανιώνιος τον... ξύπνησε. Ο Ντουρμισάι έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και έφυγε μόνος, πλασάροντας τον Προτό για το 3-3 που έβαλε φωτιά στη Νέα Σμύρνη!

Και πάλι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει! Στο 86' ο ρέφερι βλέπει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, αυτός το εκτελεί εύστοχα και κάπως έτσι γράφει το τελικό Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4! Το ματς έκλεισε με τον Φιγκέιρας να βρίσκει καθαρά τον Χατζισαφί σε μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή στις καθυστερήσεις, αλλά αυτή τη φορά ο Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ανσαριφάρντ και Φορτούνης ήταν πολύ καλοί για τον Ολυμπιακό, με τους Οφόε, Πάρντο και Σεμπά να ακολουθούν σε απόδοση. Σπιριντόνοβιτς, Οικονόμου και Σιώπης διακρίθηκαν για τους γηπεδούχους.

Ο χειρότερος του αγώνα

Μασούντ και Κόρμπος ήταν οι χειρότεροι για τον Πανιώνιο σε αυτό το ημίχρονο, ενώ και οι δύο στόπερ των «κυανέρυθρων» ήταν σταθερά εκτός τόπου και χρόνου.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ενώ μέχρι το 3-3 ουσιαστικά δεν υπήρξε σφύριγμα που έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος, ο διαιτητής Ευαγγέλου έκρινε την έκβαση του ματς με δύο αποφάσεις που μας γύρισαν και πάλι στα χρόνια της Εγκληματικής Οργάνωσης. Τόσο στο πέναλτι που δίνεται στον Φορτούνη για το 3-4 όσο και με αυτό που δεν δίνεται πάνω στον Χατζισαφί στις καθυστερήσεις.

Πως ξεκίνησαν

Με φουλ επιθετικό σχήμα και τους καλύτερους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του σε σχήμα 4-2-3-1, παρέταξε τον Πανιώνιο ο Μιχάλης Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κότνικ, αριστερό μπακ ο Χατζισαφί, δεξί ο Βλάχος, με δίδυμο στόπερ τους Οικονόμου – Μπανανά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιώπης και Κόρμπος, επιτελικός ο Μασούντ, εξτρέμ οι Σπιριντόνοβιτς (αριστερά), Μασούρας (δεξιά) και σέντερ φορ ο Γεσίλ.

Το 4-2-3-1 ήταν η επιλογή και του Τάκη Λεμονή για τον Ολυμπιακό, με τον Προτό στο τέρμα, Κούτρη και Φιγκέιρας αριστερά και δεξιά στην άμυνα, ενώ οι Νικολάου και Σισέ ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Οτζίτζα και Ρομαό, μπροστά τους «δεκάρι» ήταν ο Φορτούνης, αριστερά στην επίθεση ο Σεμπά, δεξιά ο Πάρντο και στην «κορυφή» της ο Ανσαριφάρντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (64' Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας)

Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Trelogaidouri.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget