Sunday, October 29, 2017

Ο οικονομολογος ΝΙΚ ΣΚΡΕΚΑΣ μιλα για κυπριακές εταιρείες που στρέφονται στην Ελλάδα


Αντιστροφή τάση, κυπριακές εταιρείες στρέφονται στην Ελλάδα

Παρά τις προκλήσεις της κρίσης και το φορτίο του μη βιώσιμου χρέους, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η τάση με τις ελληνικές εταιρείες που μεταφέρονται στην Κύπρο, δείχνει τώρα να τροφοδοτείται από την... αντίθεση κατεύθυνση.

Κατά πως φαίνεται αυξάνονται οι εταιρείες που αρχίζουν να κοιτάζουν προς την Ελλάδα για μελλοντική δυναμική ανάπτυξης.

Ο Δρ Νικ. Σκρέκας, διεθνής δικηγόρος και οικονομολόγος, αναφέρει σε δηλώσεις του ότι τον προηγούμενο μήνα προσελήφθη ως εκπρόσωπος για την Ελλάδα δύο πολυεθνικών κυπριακών εταιρειών παροχής υπηρεσιών.

"Και χαίρομαι γιατί πρόκειται για μια de facto ψήφο εμπιστοσύνης ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει από την κρίση, παρά τη συνειδητοποίηση των εμποδίων που βρίσκονται ακόμη μπροστά", δήλωσε ο ίδιος.

Οι δύο εταιρείες στις οποίες αναφέρεται ο Νικ. Σκρέκας, εδρεύουν στη Λεμεσό και διαθέτουν ισχυρό ιστορικό δραστηριοτήτων ανά τον κόσμο.

Η InvestorCor Corporate είναι μια διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών με συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη αλλά και μέχρι την Κίνα. Η εταιρεία επιβλέπεται από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει επενδυτικές και άλλες εταιρείες οι οποίες επίσης επιβλέπονται από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. ​Η εταιρεία προσβλέπει σε εναλλακτικά επενδυτικά funds ή ΡE funds που επιδιώκουν να επενδύσουν σε distress συμφωνίες, σε διεθνή κοινοπρακτικά δάνεια, και στη ναυτιλία στην Ελλάδα.

Ο CEO της InvestCor, Γιώργος Γιαννουλάκης, νομικός με εμπειρία δεκαετιών, δήλωσε σχετικά: "είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εκπόνηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής μας για αυτοχρηματοδοτούμενη ανάπτυξη. Κατά την άποψή μου, αυτός ο αγώνας είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Απαιτείται ανθεκτικότητα και επιχειρηματική εφευρετικότητα όχι μόνο για να επιβιώσει η εταιρεία αλλά και για να έχει υπεροχή.  Σίγουρα δεν είναι η ώρα να είμαστε δειλοί".

Η άλλη εταιρεία που αναπτύσσεται επίσης επιθετικά από την Κύπρο στην Ελλάδα, είναι η Gold N’ Links Europe, η οποία είναι μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και έχει επίσης γραφεία στο Ισραήλ, στη Νότια Αφρική,  στη Σιγκαπούρη και στον Παναμά.

Ο Ν. Σκρέκας πρόσθεσε ότι με τα δεδομένα GDPR, το απόρρητο έχει φθάσει σε επίπεδο δ.σ. στην Ευρώπη για να αποφύγει τη βλάβη της φήμης. Τονίζει ακόμη ότι η κυβερνοασφάλεια και η κυβερνό-ασφάλιση είναι τώρα πιο ελκυστικές από ποτέ ακόμη και για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ηγείται μιας νέας τάσης κυπριακών επιχειρήσεων που φθάνουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν υγιείς ευκαιρίες πέρα από το Αιγαίο.

"Επίσης, έχουμε τόσα πολλά κοινά με τους Ελληνοκύπριους αδερφούς, και μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά για τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και τις υπηρεσίες από αυτούς", δήλωσε ο Νικ. Σκρέκας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget