Tuesday, October 10, 2017

Ν. Φίλης: Η Ιεραρχία διεκδικεί πολιτικό ρόλο




Τρίτη, 10 Οκτ 2017 00:25«Σε αυτή τη συμβολική αντιπαράθεση που αφορά εξαιρετικά λίγους συμπολίτες, η Ιεραρχία, δηλαδή η διοίκηση, και όχι το Σώμα της Εκκλησίας που το αποτελούν τα εκατομμύρια πιστών στη χώρα μας, ξαναμπαίνει πολιτικά μπροστά, διεκδικεί πολιτικό ρόλο», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.













Κατά την τοποθέτησή του για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, με αιχμή το αίτημα της Ιεράς Συνόδου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ο κ. Φίλης τόνισε πως «όταν διεκδικείς πολιτικό ρόλο όμως, θα αντιμετωπιστείς πολιτικά».


Βουλή: Αντίδραση Ν. Βούτση σε αποστροφή ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα

Δευτέρα, 09 Οκτ 2017 18:57
Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε αναφορά της τέως γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή.
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ορισμένες από τις απόψεις που ακούστηκαν στην αίθουσα, χρήζουν ψυχιάτρου και ψυχανάλυσης.
«Είναι δεδομένος και αυτονόητος ο σεβασμός στη συνάδελφο κ. Παπαρήγα, απλώς θεωρώ ότι δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη, τουλάχιστον από την πλευρά μου, μια άποψη την οποία -όχι εκ παραδρομής από ότι φάνηκε- είπε. Θεωρώ δηλαδή, και είμαι σαφής, ότι δεν υπάρχουν απόψεις, οποιεσδήποτε απόψεις που ακούγονται στη συζήτησή μας που χρήζουν ψυχιάτρων ή ψυχιατρείων. Θέλω να είμαι πολύ σαφής», δήλωσε ο κ. Βούτσης που ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία της κ. Παπαρήγα.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Έθνος. gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget