Tuesday, October 24, 2017

Το τηλέφωνο σας κατασκοπεύει; Ανατριχιαστικές εφαρμογές που μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε σας κίνηση .ΑΠΌ ELISE WORTHINGTON


ΒΊΝΤΕΟ  
Αυτή η γυναίκα παρακολουθείται μέσω του τηλεφώνου της
ABC NEWS

Οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν τα χαμένα ή κλεμμένα τηλέφωνά τους χρησιμοποιούνται τώρα ως spyware από τους stalkers.
Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν εφαρμογές spyware στο Google Play Store και στο Apple App Store. Κάποιοι πωλούνται σε ανήσυχους γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ή τους συζύγους που ανησυχούν για την εξαπάτηση των συνεργατών. Άλλοι πωλούνται ως αντικλεπτικά εργαλεία για την παρακολούθηση κλεμμένων τηλεφώνων.
Για να πάρω μια πρώτη ματιά αποφάσισα να δοκιμάσω μία από αυτές τις εφαρμογές στον εαυτό μου και να μετατρέψω το τηλέφωνό μου σε μια συσκευή παρακολούθησης για μια μέρα.

Αυτή ήταν η άποψη που είχε ένας ξένος της ζωής μου



Μόλις ανακάλυψα αυτό που η εφαρμογή ήταν σε θέση να καταγράψει και να παρακολουθήσει μου δόθηκε μια ψυχρή εικόνα για το πόσο εύκολο θα ήταν για έναν ζηλιάρη εταίρο ή εκδικητικό πρώην να παρατηρήσει κρυφά το θύμα τους.
Ο ολλανδός σκηνοθέτης Anthony van der Meer χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να παρακολουθήσει κάθε μου κίνηση για μια μέρα. Ο κ. Van der Meer, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για να μιλήσει στη διάσκεψη κορυφής ANZ της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έκανε ένα ντοκιμαντέρ χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή παρακολούθησης για την ανίχνευση του κλεμμένου τηλεφώνου του . Σε λιγότερο από ένα χρόνο προβλήθηκε περισσότερο από 6 εκατομμύρια φορές.


Δεν είχα ιδέα πόσο εύκολα θα μπορούσε να ελέγξει το τηλέφωνό μου από απόσταση για να δει, να ακούσει και να καταγράψει ό, τι είπα, παντού πήγα και ό, τι έκανα.
Συμφωνώ με τη λήψη της εφαρμογής και γνωρίζω ότι θα μπορούσα να παρακολουθώ ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν ήξερα ακριβώς πότε παρακολουθούσα. Και καθώς πήγαινα για τη συνήθη πρωινή ρουτίνα μου, σύντομα ξέχασα ότι το τηλέφωνό μου με κατασκοπεύει.

GIF: Ηδημοσιογράφος Elise Worthington γυρνάει από το δικό της τηλέφωνο καθώς εφαρμόζει μακιγιάζ στο μπάνιο της.


Ενώ το εικονίδιο εφαρμογής ήταν ορατό στο τηλέφωνό μου, υπάρχει μια συγκεκαλυμμένη έκδοση διαθέσιμη με τον αβλαβή τίτλο "πλαίσιο συστήματος". Εκτός από το εικονίδιο δεν υπήρχαν άλλες ενδείξεις ότι το τηλέφωνό μου διακυβεύεται.
Η ABC News επέλεξε να μην ονομάσει την εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα, αλλά είναι διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών Android και είναι μόνο μία από τις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές.
Οι κάμερες μπροστά και πίσω, το μικρόφωνο, τα μηνύματα κειμένου και τα ημερολόγια τηλεφωνικών κλήσεων ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση από απόσταση.
Χρησιμοποιώντας κοντινά σημεία WiFi και δεδομένα GPS, η θέση μου θα μπορούσε να παρακολουθηθεί. Εκεί όπου ζω, όπου εργάζομαι και όπου παίρνω το πρωινό καφέ μου ήταν ορατό.
Αυτός ο χάρτης δείχνει τη δραστηριότητά μου κατά τη διάρκεια της ημέρας που παρακολουθούσα.

GIF:Χάρτης που χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν ληφθεί από το τηλέφωνο της Elise Worthington και δείχνει τις κινήσεις της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΝΈΑ ΤΗΣ ABC: INGA TING

Κατάχρηση των εφαρμογών παρακολούθησης των καταναλωτών

Οι εφαρμογές spyware καταναλωτών αυξάνονται σε δημοτικότητα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα επιτήρησης του πανεπιστημίου Deakin Δρ Adam Molnar.
"Το εμπορικό λογισμικό υποκλοπής spyware χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις πληροφορίες ασφαλείας, σε χώρες του κόσμου. Η καταναλωτική πλευρά αυτού, που πραγματικά μπορούν να αγοράσουν πολίτες, είναι πολύ παρόμοια", ανέφερε.
Αλλά υπάρχουν διαφορές, είπε.
"Συνήθως το spyware καταναλωτών απαιτεί φυσική πρόσβαση στη συσκευή."


Η κακή χρήση αυτού του είδους spyware καταναλωτών είναι ήδη αναδυόμενη. Η αστυνομία σε τουλάχιστον δύο κράτη έχει εκδώσει εσωτερικές προειδοποιήσεις σχετικά με την εφαρμογή που χρησιμοποίησα σε αυτό το πείραμα.
Η Karen Bentley από το Δίκτυο Υπηρεσιών Γυναικών, μια οργάνωση που εκπαιδεύει εργαζόμενους στην οικογενειακή βία, λέει ότι έχει δει παρόμοιες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για τα θύματα του μίσχου.
"Έχω δουλέψει με μια γυναίκα των οποίων τα τηλέφωνα της δόθηκαν σε αυτήν και στα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της", είπε.
"Εγκατέστησε μια εφαρμογή και στα τρία τηλέφωνα που παρακολουθούν ακριβώς πού ήταν και ειδοποίησαν επίσης ... αν πήγαν πέρα ​​από μια συγκεκριμένη περίμετρο και δεν είχε ιδέα.
"Είναι εύκολο για τους κακοποιούς να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι τρελαίνονται. Εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας, ίσως να έχετε ένα καινούργιο τηλέφωνο και να εξασφαλίσετε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε", προειδοποίησε η κ. Bentley.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget