Monday, October 16, 2017

Τα λεφτά της Αυστραλίας ήρθαν στη Μυτιλήνη γία τους σεισμοπληκτους αλλά ο σεβασμιώτατος !!!

Οι Έλληνες της Αυστραλίας θέλησαν να βοηθήσουν κι έστειλαν χρήματα για τους σεισμοπληκτους της Μυτιλήνης αλλά ο σεβασμιώτατος δεν πολύ σκέπτεται το ..ποίμνιο του!
Εκτεθειμένοι βρίσκονται η Μητρόπολη Μυτιλήνης, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιάκωβος, για το θέμα που έχει προκύψει με τα 140.000 δολάρια που συγκέντρωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από το υστέρημα των Ελλήνων ομογενών, με σκοπό να διατεθούν στους σεισμοπαθείς της Λέσβου.
Τα χρήματα αυτά εστάλησαν στις 25 Ιουλίου στη Μητρόπολη Μυτιλήνης και έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγιναν και ουδέποτε έφτασαν στον προορισμό τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.lesvosnews.gr.
Παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες από τον Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας – Λέσβου προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και προς την Ιερά Σύνοδο, μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση, για την τύχη αυτών των χρημάτων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LesvosNews.gr, από το στενό περιβάλλον της Μητρόπολης Μυτιλήνης, τα χρήματα αυτά πρόκειται να διατεθούν σε 23 εκκλησίες της Λέσβου, για να επισκευάσουν τις όποιες ζημιές έχουν δημιουργηθεί από το φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.
Ωστόσο αυτή η απόφαση για τη διάθεση των χρημάτων σε εκκλησίες, έρχεται σε αντίθεση με τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν αυτά τα χρήματα, αφού προορίζονταν για τις ανάγκες των σεισμοπαθών της Λέσβου!
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μητρόπολη Μυτιλήνης έχει ζητήσει από ιερείς της Λέσβου, να κοστολογήσουν το ύψος των ζημιών που έχουν προκληθεί στις εκκλησίες τους και να τους κατατεθούν τα ανάλογα χρήματα στους λογαριασμούς των.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosNews.gr, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο μετά από όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία έχει πολλές σκοτεινές πλευρές, να ζητήσει από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης να επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 140.000 δολαρίων και να βρει άλλον τρόπο να το διαθέσει στους σεισμόπληκτους.

ΔΕΊΤΕ ΑΚΟΜΑ
http://efhmeris.blogspot.gr/2017/10/blog-post_17.html?m=1

2 comments:

  1. το θεμα δεν πρεπει να ξεχαστει τα χρηματα ηταν για τους ανθρωπους οχι για την εκκλησια εαν τα χρηματα δεν επιστραφουν μην περιμενουν αλλους ερανους και βοηθεια στο μελλον απο την παροικία

    ReplyDelete
  2. Όταν όλοι πλέον φωνάζουν και έχουν γραφεί αμέτρητα επιστημονικά βιβλία για την "Εγκληματική ιστορία του χριστιανισμου" τι άλλο να πουμε;

    ReplyDelete

wibiya widget