Thursday, October 19, 2017

Σούπερ ΑΕΚ με ιπτάμενο Ανέστη, 0-0 με τη Μίλαν

Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και την πέμπτη φορά που συναντώνται ακριβώς μετά από 23 χρόνια, ΑΕΚ και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως γκολ (0-0).
ΗΛΊΑΣ  ΚΟΛΛΩΝΑΣ 
Γράφει για τη sport 24 .gr
Με σπουδαία εμφάνιση βγαλμένη από τις όμορφες σελίδες του ένδοξου παρελθόντος της, η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό από το "San Siro" του Μιλάνο.
Με τον Γιάννη Ανέστη... ανίκητο, η Ένωση (0-0) απέσπασε ισοπαλία από τη Μίλαν. Μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 30ό λεπτό με τον Σιμόες.
Οι "ροσονέρι" ήταν νωθροί στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο, αλλά μπέρδεψαν και μπερδεύτηκαν μέσα στη γενικότερη περίοδο σύγχυσης που διανύουν.
Ποιος θα το 'λέγε. Πριν από τέσσερα χρόνια, η ΑΕΚ έπαιζε με τον Άγιο Νικόλαο για τη Γ' Εθνική. Αυτή ήταν η πραγματική ευρωπαϊκή επιστροφή της Ένωσης.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μίλαν 7 (8-3)
2. ΑΕΚ 5 (4-3)
3. Ριέκα 3 (6-6)
4. Αούστρια Βιέννης 1 (4-10)

έπαιξαν

Έτσι  οι δύο ομάδες

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, η αρχική ενδεκάδα παρατάχθηκε σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Γιάννης Ανέστης υπερασπίστηκε την "κιτρινόμαυρη" εστία, ενώ η αμυντική τριάδα θα αποτελείτο από τους Μιχάλη Μπακάκη, Άνταμ Τζανετόπουλο και Όγκνιεν Βράνιες.
Ροντρίγκο Γκάλο και Έλντερ Λόπες ήταν δεξιά κι αριστερά - αντίστοιχα - οι δύο full backs, Αντρέ Σιμόες, Γιάκομπ Γιόχανσον και Πέτρος Μάνταλος συνέθεσαν την κεντρική τριάδα (οι δύο πρώτοι με περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, ο τρίτος με περισσότερο δημιουργικά), ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε ελεύθερο επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάρκο Λιβάγια.
Inline Image
Όσον αφορά στη γηπεδούχο, Μίλαν, ο Βιντσέντσο Μοντέλα, παρέταξε την αρχική ενδεκάδα της ομάδας του σχηματισμό 5-3-2. Ο Ντοναρούμα στην εστία, Ροντρίγκεθ, Μπονούτσι και Μουσάκιο συνέθεσαν την αμυντική τριάδα έχοντας εκ δεξιών κι εξ' αριστερών τους - αντίστοιχα - τους Καλάμπρια και Μποναβεντούρα. Τσαλχάνογλου, Σούσο και Λοκατέλι ήταν η αντίστοιχη κεντρική τριάδα πίσω από το "δίδυμο" των Αντρέ Σίλβα και Κουτρόνε.
Inline Image

Μίλαν - ΑΕΚ

Γήπεδο: "San Siro"
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ
Βοηθοί: Μεχμέτ Τζουλούμ, Στέφαν Χαλμπεργκ
ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα):Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μποναβεντούρα (73' Κεσιέ), Λοκατέλι, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Αντρέ Σίλβα (62' Κάλινιτς), Κουτρόνε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Έλντερ Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Αραούχο), Λιβάγια (76' Μπακασέτας).
Γκολ: -
Κάρτες: 37' Λοκατέλι / 28' Σιμόες, 73' Μάνταλος
Η αναμέτρηση στο Μιλάνο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, να έχει στην κατοχή της την μπάλα και να κερδίζει στο πρώτο δεκάλεπτο δύο κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Ο Πάτρικ Κουτρόνε βρήκε δίχτυα επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά σκόραρε από εξαιρετικά οριακή θέση, η υπόδειξη του βοηθού ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.
Inline Image
Ο Σούσο με συνεχόμενες προσποιήσεις ταλαιπώρησε τον Αντρέ Σιμόες, αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί εκτός περιοχής δεν ανησύχησε τον Γιάννη Ανέστη.
Ούτε το μακρινό σουτ του Χακάν Τσαλχάνογλου από μακρινή απόσταση, απείλησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Η κεφαλιά του Κουτρόνε ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου στο 29', ήταν υπό πίεση, αλλά ο Ανέστης ήταν πάλι σε ετοιμότητα κι αντέδρασε ενδεδειγμένα.
Inline Image
Ο "Δικέφαλος" άγγιξε το γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Σιμόες έκλεψε από τον Μουσάκιο μέσα στην περιοχή της Μίλαν, έκανε και το γύρισμα με το αριστερό από τη γραμμή του άουτ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ντοναρούμα, κύλησε παράλληλα με το τέρμα και κατέληξε κόρνερ.
Η απόκρουση του διεθνούς Ιταλού γκολκίπερ των "ροσονέρι" ήταν κομβική για την εξέλιξη της φάσης και την αποφυγή παραβίασης της εστίας του, καθώς θα μπορούσε η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα ως αυτογκόλ.
Inline Image
Στο 41ο λεπτό, η ΑΕΚ επισκέφτηκε ξανά την αμυντική περιοχή της Μίλαν και προσπάθησε να απειλήσει ξανά την εστία του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα. Ήταν όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έβγαλε σε θέση βολής τον Πέτρο Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός των "κιτρινόμαυρων" έχασε πολύτιμο χρόνο καθώς προέβη σε τρία κοντρόλ για να φέρει την μπάλα εκεί που ήθελε, έτσι ο Λεονάρντο Μπονούτσι τον πρόλαβε, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και παραχώρησε κόρνερ.
Στο 44ο λεπτό, ο 19χρονος Ιταλός επιθετικός των "ροσονέρι" (Πάτρικ Κουτρόνε) εκτέλεσε με το δεξί εντός περιοχής από δύσκολη γωνία, αλλά γι' ακόμη μία φορά ο σωστά τοποθετημένος ο Ανέστης, μπλόκαρε τη μπάλα.
Inline Image
Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους προς τους "κιτρινόμαυρους" στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και στο 45ο λεπτό, ο Αντρέ Σιμόες απέτρεψε την παραβίαση της εστίας της ΑΕΚ στο πλασέ του συμπατριώτη του, Αντρέ Σίλβα, με τον Άνταμ Τζανετόπουλο να κάνει το ίδιο σε πλασέ του Τζάκομο Μποναβεντούρα.
Inline Image
Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου
Η Ένωση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και το πρώτο. Ο Ροντρίγκο Γκάλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Έλντερ Λόπες ο οποίος είχε βρεθεί στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά υπό πίεση αστόχησε.
Το σλάλομ του Πέτρου Μάνταλου στο αμέσως επόμενο λεπτό (53'), έμεινε ημιτελές καθώς ο Ματέο Μουσάκιο με τάκλιν τον ανέκοψε.
Στα αμέσως επόμενα λεπτά (54' και 55'), ήρθε η σειρά των "ροσονέρι" να απειλήσουν. Ο Γιάννης Ανέστης αρχικά απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Λοκατέλι, ενώ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σούσο, ο Αντρέ Γκόμες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά αστόχησε.
Inline Image
Ο ρυθμός ακολουθούσε αύξουσα πορεία και γι' αυτό υπεύθυνη ήταν η ομάδα του Μιλάνου. Στο 58', ο Τσαλχάνογλου εξαπέλυσε το ισχυρό σουτ από το όριο της περιοχής, η επέμβαση του Ανέστη ήταν σωτήρια και ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε προ του Αντρέ Σίλβα στο... ριμπάουντ.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρα παιχνιδιού, ο Σούσο έκανε τη σέντρα, ο Κουτρόνε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ανέστη και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε κι έκανε αυτό που έπρεπε για την ομάδα του.
Inline Image
Στο 68ο λεπτό, ο Χακάν Τσαλχάνογλου εκτέλεσε πονηρά το φάουλ από μακριά, η μπάλα πήρε φάλτσα, αλλά ο Ανέστης και πάλι ήταν απροσπέλαστος.
Το ίδιο και στο επόμενο λεπτό (69'). Ο Κουτρόνε βγήκε απέναντι στον γκολκίπερ της ΑΕΚ κι εκείνος άπλωσε το κορμί του και έσωσε την εστία του, παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 80ό λεπτό ο Γιάννης Ανέστης συνέχισε το ρεσιτάλ των επιτυχημένων επεμβάσεών του. Ο Σούσο μπούκαρε από δεξιά, προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ με σκαφτό πλασέ αλλά είδε ξανά τον Ανέστη να σώζει την εστία του! Κόρνερ για τη Μίλαν.
Η ΑΕΚ απείλησε ξανά τον Ντοναρούμα στο 85ο λεπτό. Μετά το φοβερό σε δύναμη απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπακασέτα, ο Ντοναρούμα με υπερένταση έσωσε την εστία του κι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Ο Ανέστης δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη στο ματς. Την είπε στο 90ό λεπτό όταν είπε πάλι "no" στην εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 30ού λεπτού. Ήταν η μεγαλύτερη της ΑΕΚ στο ματς και η μεγαλύτερη του πρώτου ημιχρόνου. Η μπάλα, ωστόσο, όταν θέλει να κάνει τα δικά της δεν ακούει κανέναν! Ο Αντρέ Σιμόες έκλεψε από τον Μουσάκιο μέσα στην περιοχή της Μίλαν, έκανε και το γύρισμα με το αριστερό από τη γραμμή του άουτ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ντοναρούμα, κύλησε παράλληλα με το τέρμα και κατέληξε κόρνερ! Θα μπορούσε και να πάρει εντελώς αντίθετη πορεία (προς τα δίχτυα). Δεν πήρε. Ωραία φάση για την επιμονή του Σιμόες και το ωραίο τελείωμα... επιθετικού.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο Σουηδός διαιτητής, Αντρέας Έκμπεργκ. Ο ρέφερι από το Μάλμε είχε σωστές υποδείξεις τόσο ως προς τον πειθαρχικό του έλεγχο, όσο κι ως προς την κατανομή των καρτών. Εξίσου καλό βαθμό πήραν και οι συμπατριώτες του βοηθοί. Ενδεικτική η φάση του ακυρωθέντος γκολ του Κουτρόνε στο έκτο λεπτό. Έστω κι ελάχιστα, ήταν εκτεθειμένος. Σωστή υπόδειξη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γιάννης Ανέστης δίχως δεύτερη σκέψη.Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είναι εκ των κύριων υπευθύνων για το αποτέλεσμα. Έμοιαζε ανίκητος. Σωστές επεμβάσεις, κομβικές αποκρούσεις για να αποφευχθεί η παραβίαση της εστίας του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Τα προβλήματα τραυματισμών των συμπαικτών του και βασικών αμυντικών του άνοιξαν την "πόρτα" για την "κιτρινόμαυρη" ενδεκάδα. Κι έκανε ένα πραγματικά σπουδαίο ματς. Ο 22χρονος είχε το απαιτούμενος θάρρος και καθόλου περίσσιο θράσος για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός μεγάλου ματς, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Μίλαν από την αρχή μέχρι το τέλος της. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, βέβαια, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Στο δεύτερο ανέβασε ταχύτητα, πίεσε, ωστόσο έμοιαζε να το κάνει και πάλι κάπως ανορθόδοξα. Ο Βιντσέντσο Μοντέλα είναι δεδομένα υπό κρίση κι αυτό μοιάζει να έχει μεταφερθεί και στους παίκτες. Αναβλητικότητα στις αποφάσεις, απουσία σχεδίου. Το μοναδικό μελανό σημείο από την εμφάνιση της ΑΕΚ, η αχρείαστη κίτρινη κάρτα του Μάρκο Λιβάγια κι ενώ είχε καθίσει στον πάγκο.
ΗΛΊΑΣ ΚΟΛΛΩΝΑΣ 

sport 24 .gr



No comments:

Post a Comment

wibiya widget