Saturday, October 21, 2017

ΤΡΊΚΑΛΑ -Πήγαν πόλλοί στόν Ανδρουλάκη: αλλαγή σελίδας στην παράταξη και τη χώρα [foto]


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων-γέμισαν ακόμη και οι διάδρομοι και ο χώρος έξω από την αίθουσα-μίλησε απόψε το βράδυ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.
Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν θερμά έξω από το Δημαρχείο δεκάδες τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ τον προλόγισε ο Γραμματέας της Ν.Ε Τρικάλων και ένας από τους υποστηρικτές του στα Τρίκαλα ο Γιάννης Τριγώνης.
Στην μεστή ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, εστίασε σε μια σειρά θεμάτων, τόσο σε εθνικό επίπεδο (μίλησε για άμεσες λύσεις στο δημογραφικό πρόβλημα, στη μείωση της ανεργίας, στο αγροτικό ζήτημα, στα «κόκκινα δάνεια»,στο πελατειακό κράτος), όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σχέσεις της χώρας με τους ευρωπαίους εταίρους, ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ.).


Άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι είναι αμφότεροι εκφραστές και εντολοδόχοι οικονομικών συμφερόντων κάποιων ολιγαρχιών, ενώ όραμα του ιδίου και της νέας γενιάς της χώρας, είναι η δημιουργία μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, που χωρίς ιδεοληψίες και αποκλεισμούς, θα καταπολεμήσει την διαφθορά και την δημαγωγία, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το οργανωμένο κοινωνικό κράτος με αξιοκρατία, σεβασμό στους θεσμούς, υποδομές, εθνική συνεννόηση, ευημερία. Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με όλο το παλιό και φθαρμένο σύστημα και θα δώσει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως τα τόσα χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία οδήγησαν σε φαινόμενα καθεστωτισμού, αναγνωρίζοντας φυσικά και τραγικά λάθη που διαπράχθηκαν στην άσκηση της εξουσίας.


«Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το πράξουμε. Ζητώ την στήριξη σας, γιατί η παράταξη χρειάζεται αλλαγή σελίδας, όπως αλλαγή σελίδας χρειάζεται και η χώρα. Θα παραμείνω εγγυητής της ενότητας και θα είμαι μαζί με όλους και την επόμενη μέρα, είτε είμαι εγώ Πρόεδρος, είτε όχι», τόνισε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από το κοινό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget