Sunday, October 15, 2017

"ΜΕΙΏΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΌ... Πριν μας σκοτώσει αυτό .."


Ο David Attenborough προέτρεψε τον κόσμο να μειώσει τη χρήση του πλαστικού από το «αύριο» για να περιορίσει τον κίνδυνο που θέτει στους ωκεανούς του κόσμου.
Ο πολύ αγαπημένος εμπειρογνώμονας της τηλεόρασης χαρακτήρισε πως η κινηματογράφηση της δεύτερης σειράς Blue Planet του έδειξε την απειλή που προκαλεί το πλαστικό στο υποβρύχιο περιβάλλον.
Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς παρακολούθησε ένα QA σχετικά με την εκπομπή μπροστά από την εκπομπή του στο BBC αργότερα αυτό το μήνα, 15 χρόνια μετά την αρχική σειρά.
Ερωτηθείς τι τον απασχολεί περισσότερο για τα ευρήματα του πληρώματος, ο 91χρονος είπε ότι οι θερμοκρασίες της θάλασσας αυξάνονται και το πλαστικό στον ωκεανό.
«Τώρα τι θα κάνουμε περίπου 1,5 μοίρες στην αύξηση της θερμοκρασίας του ωκεανού τα επόμενα 10 χρόνια, δεν ξέρω, αλλά μπορούμε πραγματικά να κάνουμε κάτι για το πλαστικό τώρα. Και θα ήθελα απλά να το κάνουμε ", είπε το Σάββατο.
«Ο γονέας του albatross έφυγε για τρεις εβδομάδες να μαζεύει κάτι για τους νέους της και τι βγαίνει; Τι της δίνει η γκόμενα; Νομίζεις ότι πρόκειται για καλαμάρια, αλλά είναι πλαστικό. Και η γκόμενα πρόκειται να πεθάνει και να πεθάνει.
«Αλλά μπορούμε να κάνουμε αύριο πράγματα για το πλαστικό σε διεθνές επίπεδο. Έχουμε ευθύνη. Ο καθένας μας.
«Είναι ένας κόσμος. Και είναι στη μέριμνα μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, για πρώτη φορά σε 500 εκατομμύρια χρόνια, ένα είδος έχει το μέλλον στην παλάμη των χεριών του. Ελπίζω ότι θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό συμβαίνει. "
Το πρόγραμμα κινηματογραφήθηκε σε όλο τον κόσμο, σε τοποθεσίες όπως η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, το Μεξικό, η Ιαπωνία και η Νορβηγία.
Skynews.au

No comments:

Post a Comment

wibiya widget