Wednesday, October 18, 2017

21 Ανεκτίμητα Μαγειρικά Κόλπα Που Ελάχιστοι Γνωρίζουν!

H μαγειρική είναι μια από τις πιο ωραίες και δημιουργικές δουλειές του σπιτιού, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει δύσκολη και περίπλοκη, ειδικά αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.

Δείτε παρακάτω 21 κόλπα μαγειρικής, καθαρισμού και οργάνωσης της κουζίνας που θα σας λύσουν τα χέρια.
Συμβουλές μαγειρικής
1. Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τους σπόρους από τα λαχανικά
Αφαιρέστε γρήγορα τους σπόρους από κολοκύθες και κολοκυθάκια με ένα κουτάλι παγωτού. Οι κοφτερές γωνίες του είναι ιδανικές για να αφαιρέσουν τους σπόρους.
2. Πώς να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος από μαγειρεμένα φαγητά
Αν το φαγητό που μαγειρέψατε βγει πολύ λιπαρό μπορείτε να αφαιρέσετε το περισσευούμενο λίπος με μερικά παγάκια και μια πετσέτα. Τυλίξτε τον πάγο με την πετσέτα και σκουπίστε με αυτή την κορυφή των τροφίμων. Ο πάγος θα λειτουργήσει ως μαγνήτης και θα απορροφήσει το περίσσιο λίπος.
3. Χρησιμοποιήστε ταινία τυλίγματος σαν επαγγελματίας σεφ
Μήπως το πλαστικό περιτύλιγμα κόβεται άνισα και σκίζεται; Βάλτε το στο ψυγείο, όπως και οι σεφ. Το κρύο πλαστικό περιτύλιγμα συμπεριφέρεται καλύτερα, δεν κολλάει και κατά συνέπεια δεν μας δημιουργεί προβλήματα.
4. Ξεφλουδίστε τα εσπεριδοειδή εύκολα
Μην χαλάτε το μανικιούρ σας προσπαθώντας να καθαρίσετε πορτοκάλια. Απλά, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και το ξεφλούδισμα θα είναι παιχνιδάκι.
5. Βγάλτε εύκολα το τσόφλι από τα αυγά
Προσθέστε σόδα ή ξύδι στο νερό που βράζετε τα αυγά, γιατί αυτά τα συστατικά εισχωρούν μέσα στο τσόφλι και κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο.
6. Πώς να βγάλετε περισσότερο χυμό από τα εσπεριδοειδή
Πρώτα βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα.
7. Πώς να τρίψετε μαλακό τυρί χωρίς να κάνετε πολλή φασαρία
Βάλτε το στο ψυγείο μισή ώρα πριν το τρίψετε. Το τυρί θα σκληρύνει και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το τρίψετε.
8. Πώς να κόψετε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα
Βάλτε τα στο ψυγείο μισή ώρα πριν τα καθαρίσετε. Βέβαια, αυτό το κόλπο συνίσταται μόνο αν θέλετε να τα μαγειρέψετε. Αν όμως θέλετε να τα βάλετε σε σαλάτα μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατί θα χάσουν την γεύση τους.
9. Έξυπνος τρόπος για να βράσετε ζυμαρικά
Αν δεν θέλετε να ξεχειλίσει το νερό από την κατσαρόλα που βράζετε τα ζυμαρικά σας, βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα.
10. Πώς να ψήσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο
Αν θέλετε να ψήσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, βάλτε το στο στήθος του, επειδή εκεί βρίσκετε το περισσότερο κρέας και πρέπει να είναι πιο κοντά στην πηγή της θερμότητας.
11. Λαδόκολλα για καπ-κέικς
Αν δεν έχετε ειδικές φόρμες για καπ-κέικς, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα. Με αυτόν τον τρόπο τα καπ-κείκς θα φαίνονται πιο ενδιαφέροντα, αφού δεν θα έχουν όλα την ίδια εμφάνιση.
12. Ο σωστός τρόπος για να ζεστάνετε ψημένα τρόφιμα
Για παράδειγμα, αν θέλετε να ζεστάνετε πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε ένα ποτήρι νερό μαζί. Η υγρασία δεν θα αφήσει την ζύμη να στεγνώσει.
13. Κάντε τα τέλεια τηγανητά αυγά
Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

Κόλπα αποθήκευσης
1. Πώς να αποθηκεύσετε τα βότανα μαγειρέματος
Παγώστε τα βότανα μέσα σε παγάκια και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν τις βιταμίνες τους
2. Ο σωστός τρόπος για να διατηρήσετε ξηρούς καρπούς με κέλυφος
Βάλτε τους ξηρούς καρπούς με κέλυφος μέσα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο για να διατηρήσουν τις θρεπτικές τους αξίες, την γεύση και το άρωμά τους. Οι ξηροί καρποί που διατηρούνται με αυτόν τον τρόπο δεν θα γίνουν πικροί, όπως οι ξηροί καρποί χωρίς τσόφλι που μένουν για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόλπα καθαρίσματος
1. Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε ένα τηγάνι
Για να μην σκουριάσει ένα τηγάνι καθαρίστε το με επιτραπέζιο αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο το τηγάνι δεν θα έχει και δυσάρεστε μυρωδιές.
2. Πώς να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητες οσμές από τα χέρια σας
Για να απομακρύνετε την μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού από τα χέρια τρίψτε τα με αλάτι ή λεμόνι και στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.
3. Πώς να κάνετε μεταλλικά αντικείμενα να βρουν την χαμένη λάμψη τους
Πλύντε τα με ένα μείγμα από ξύδι και νερό ή αφήστε τα όλο το βράδυ μέσα στο ίδιο μείγμα.
4. Ξαναδώστε ζωή στις ξύλινες κουτάλες σας
Βράστε τις ξύλινες κουτάλες σε σκέτο νερό και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό θα απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές και θα τους δώσει καινούργια ζωή.
5. Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε ξύλινες επιφάνειες κοπής
Τρίψτε τις με χοντρό αλάτι και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Μετά, περάστε το με ένα μισό λεμόνι και σκουπίστε. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν όλες οι ανεπιθύμητες οσμές.
6. Πώς να κρατήσετε τις συνταγές σας καθαρές
Για να προστατεύσετε τις συνταγές σας από το να λερωθούν, χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι για να κρατήσετε το βιβλίο στην σελίδα που θέλετε και να το κρατήσετε πάνω από την κουζίνα σας που θα είναι ασφαλές.
Truelife. 


No comments:

Post a Comment

wibiya widget