Friday, October 13, 2017

Ο Γιώργος Παπανδρέου τιμάται με το Βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας του Διεθνούς Συνδέσμου Ηγετών (ILA)


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (2009-2011), και πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, είναι ένας πολιτικός με τεράστια πολιτική εμβέλεια , με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις.

Στις 13 Οκτωβρίου θα τιμηθεί στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, με το Βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας του Διεθνούς Συνδέσμου Ηγετών (ILA)

Η τελετή απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί στις 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στο παγκόσμιο συνέδριο του ILA «Ηγεσία σε ταραγμένους καιρούς».
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα το βραβείο διακεκριμένης ηγεσίας του ILA το 2017», δήλωσε ο κύριος Παπανδρέου.
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ηγέτες των επιχειρήσεων, τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες σκέψης που θα παρευρεθούν στο παγκόσμιο συνέδριο του ILA τον Οκτώβριο»
Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Παπανδρέου κατανοεί ότι ηγήθηκε σε ταραγμένους καιρούς. Ασχολούμενος με τα δημόσια πράγματα εδώ και πολλά χρόνια, η εκλογή του ως πρωθυπουργού, μετά την καταστροφή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης 2007-2008, κατάφερε να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην κυβέρνηση της Ελλάδας, εξανθρωπίζοντας την παγκοσμιοποίηση και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.
Αντιμέτωπος με το χρόνο και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, πήρε τη δύσκολη απόφαση να εφαρμόσει προγράμματα λιτότητας και περικοπές για να κατευνάσει την ευρωζώνη.
Για την προσπάθειά του το 2010, «να κάνει το καλύτερο, στη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας», το περιοδικό Foreign Policy Magazine τον κατέταξε στους 100 κορυφαίους Παγκόσμιους Διανοητές.
Σήμερα, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μια παγκόσμια οργάνωση προοδευτικών πολιτικών κομμάτων, ο Παπανδρέου, με πλούσια διεθνή δραστηριότητα συνεχίζει να εργάζεται για την παγκοσμιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων και αψηφά τη αλαζονεία που εμποδίζει έναν δικαιότερο και πιο σωστό κόσμο.
 Trustpress. .gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget