Saturday, October 7, 2017

ΕΛΛΑΣ. Δρομολόγιο για Ρωσία μέσω Βοσνίας και Κύπρου για την Εθνική ομάδα


Η εθνική ομάδα θα αναζητήσει το τρίποντο στη Μεγαλόνησο, στην αποψινή (21.45) αναμέτρηση με την Κύπρο για την προτελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Μάλιστα, οι διεθνείς θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα στο ματς της Βοσνίας με το Βέλγιο (αρχίζει στις 19.00), όπου θέλουν βαθμολογική απώλεια των γηπεδούχων προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τους προσπεράσει και να ανέβει στη 2η θέση. Αλλά και με νίκη των Βόσνιων, θα υπάρχουν ακόμη ελπίδες για την ελληνική ομάδα, εφόσον δεν καταφέρουν να νικήσουν εκτός έδρας την Εσθονία στην τελευταία αγωνιστική.
Ο Μίκαελ Σκίμπε ζητάει από τους παίκτες του να μείνουν απολύτως συγκεντρωμένοι στο ματς με την Κύπρο, προκειμένου να πάρουν το τρίποντο. Μάλιστα, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, έχει φροντίσει να τονίσει στους ποδοσφαιριστές του τις αρετές της κυπριακής ομάδας, κατά τη διάρκεια προβολής στιγμιότυπων της εντός έδρας νίκης της (με ανατροπή στο σκορ) επί της Βοσνίας με 3-2. Παρεμπιπτόντως, ο τεχνικός της Ραν Μπεν Σιμόν αναμένεται να καταλήξει σε σχήμα 5-4-1.
Από την πλευρά του, ο Σκίμπε δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» του. Oμως, με βάση τις δοκιμές στις προπονήσεις ενδέχεται να έχει στην ενδεκάδα τον Καρνέζη κάτω από την εστία και στην τετράδα της άμυνας τους Μανιάτη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Τζαβέλλα. Οι Ζέκα και Τζιόλης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβουν τους ρόλους των αμυντικών μέσων, τους οποίους διεκδικούν και οι Σάμαρης, Μανιάτης.
Με δεδομένη την απουσία του Τάσου Δώνη, που πάντως ταξίδεψε χθες στην Κύπρο με την αποστολή της Εθνικής, οι Μάνταλος, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να παίξουν πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. Αν προτιμηθεί ο Μπακασέτας, τότε ο Φορτούνης θα καθίσει στον πάγκο.
Για το αποψινό ματς της Μεγαλονήσου, μίλησε χθες στον ΣΠΟΡ FM ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Οκκάς: «Αν πάρουμε την προϊστορία, τότε το φαβορί είναι η Ελλάδα. Σε κανένα παιχνίδι, όμως, η Ελλάδα δεν είχε εύκολο έργο με την Κύπρο. Ας πούμε την εποχή του Ρεχάγκελ, θυμάμαι δεν ήθελε να κάνει φιλικό με την Κύπρο γιατί ήταν πάντα μια σκληροτράχηλη ομάδα. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έχουν πάντα κίνητρο όταν παίζουν απέναντι στην Ελλάδα. Υγιές μεν, αλλά κίνητρο. Η Ελλάδα πρέπει να κυνηγήσει το κίνητρο της πρόκρισης. Εχει παίκτες που σε ατομικό επίπεδο είναι κορυφαίοι».
Τα τελευταία εισιτήρια
Η κρίσιμη προτελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ. Στον πρώτο όμιλο, η Γαλλία των 17 βαθμών θέλει να οριστικοποιήσει την πρόκρισή της με νίκη επί της Βουλγαρίας που έχει ακόμη μικρές αλλά μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Το τελευταίο της χαρτί θα παίξει η απογοητευτική Ολλανδία που θέλει νίκη με μεγάλη διαφορά επί της Λευκορωσίας για να μπορέσει να διεκδικήσει έστω τη δεύτερη θέση στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σουηδία. Νίκη με μεγάλη διαφορά θέλει και η Σουηδία ώστε να κρατήσει τον πρώτο λόγο στον όμιλο.
Στο δεύτερο γκρουπ, Ελβετία και Πορτογαλία θα λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική. Αμφότερες έχουν μόνο νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια της προκριματικής φάσης και τους χωρίζει η νίκη των Ελβετών επί των Πορτογάλων στην πρεμιέρα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει και το σημαντικό πλεονέκτημα των +9 γκολ από την Ελβετία που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Τελευταία ευκαιρία για Αργεντινή
Το φάσμα του αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπει πια ξεκάθαρα η Αργεντινή, ενώ κι οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν την προοπτική ενός Μουντιάλ χωρίς Λιονέλ Μέσι.
Η «αλμπισελέστε» δεν κατάφερε να νικήσει ούτε το Περού εντός έδρας, μένοντας χθες τα ξημερώματα στο 0-0 στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Αϊρες και πλέον έχει μείνει κάτω κι από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, μία αγωνιστική πριν από τη λήξη των προκριματικών. Επίσης, έχασε και τον Φερνάνδο Γάγο που υπέστη ρήξη χιαστών 10 λεπτά αφότου μπήκε στον αγώνα. Πλέον, ο αγώνας της Τρίτης στο υψόμετρο του Ισημερινού έχει σημασία... τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου για την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι, που κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1970! Η Αργεντινή είναι έκτη στη βαθμολογία, ισόβαθμη με το πέμπτο Περού και έναν πόντο πίσω από την τρίτη Χιλή και την τέταρτη Κολομβία. Ο πέμπτος πάει σε μπαράζ και οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται. Ετσι, αν δεν νικήσουν οι Αργεντινοί μπορεί να πάνε σπίτι τους – αν τους το επιτρέψουν οι συμπατριώτες τους...
Έντυπη

No comments:

Post a Comment

wibiya widget