Tuesday, October 31, 2017

Champions League: «Γίγαντας» ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα (0-0)


Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα στην ιστορία του απέσπασε απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα (0-0) στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League.
Απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν συγκλονιστική εμφάνιση, κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι, και κατάφεραν να αποσπάσουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση μετά από 3 σερί ήττες και ταυτόχρονα, μετά το 1-1 στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Γιουβέντους, να παραμείνουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της κατάκτησης της 3ης θέσης.
Δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από τον Ολυμπιακό σε όλο το 90λεπτο. Το πλάνο του Τάκη Λεμονή βγήκε στο ακέραιο, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν υπέρβαση και να αποδεικνύουν ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Προτό, Μποτία, Φορτούνης ήταν οι κορυφαίοι των Πειραιωτών, ο Ταχτσίδης έκανε σπουδαία ματς στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ και οι υπόλοιποι έκαναν καταπληκτικά τη δουλειά τους.

Όπως έκανε και στο Καμπ Νόου, έτσι κι απόψε ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με ενισχυμένο κέντρο, με τον Λεμονή να βάζει δύο παίκτες στα άκρα (αριστερά τους Κούτρη, Καρσελά και δεξιά τους Ελαμπντελαουΐ, Φιγκέιρας), ενώ ο Ταχτσίδης και ο Οφόε ήταν οι δύο παίκτες που προσπαθούσαν να οργανώσουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Ο Ρομαό σε ρόλο κόφτη πιο πίσω, ενώ ο Φορτούνης ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός προωθημένος των γηπεδούχων.
Η Μπαρτσελόνα είχε, όπως ήταν αναμενόμενο τον έλεγχο του ματς και την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους να μην επιτρέψουν στην ομάδα του Βαλβέρδε να βρει χώρους ούτε από τις πτέρυγες, αλλά ούτε και από τον άξονα, με τον Μέσι να μην μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους κι ακόμη καλύτερα ο Προτό, ο οποίος έκανε δύο πολύ σπουδαίες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος (τακουνάκι του Σουάρες και τετ-α-τετ με τον Μέσι), ενώ είπε «όχι» και σε σουτ του Σεμέδο στο ξεκίνημα και λίγο αργότερα σε απευθείας φάουλ του Μέσι.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα όταν τους δινόταν η ευκαιρία και είχαν μία πολύ καλή φάση με τον Φορτούνη λίγο μετά το 30΄ για να πάρουν το προβάδισμα, αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν σε σωστή θέση μετά το σουτ του διεθνούς επιθετικού μέσου.
Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να στέκεται όχι απλά με αξιοπρέπεια απέναντι στη σπουδαία αντίπαλό του, αλλά να κρατάει εύκολα μακριά από την εστία του τους «μπλαουγκράνα». Για να πάρεις αποτέλεσμα απέναντι σε τέτοιες ομάδες πρέπει να έχεις μαζί σου και την τύχη κι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός, καθώς οι Καταλανοί είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο διάστημα αυτό, με τον Μέσι να αστοχεί σε άδεια εστία και στο 80΄ τον Σουάρες να σημαδεύει το δοκάρι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο οπαδός του Ολυμπιακού που αγκάλιασε τον Μέσι στο κόρνερ
Έβγαλε σέλφι με τον Μέσι την ώρα του αγώνα
Δυο Ισπανοί φίλαθλοι τραυματισμένοι έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Ολυμπιακός βράβευσε τον Βαλβέρδε
Ταχτσίδης: "Δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε τα πάντα"
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Βαλβέρδε: "Ήρθα να κερδίσω και με χειροκροτούσαν"
Φορτούνης: "Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα"
Έμεινε στο μηδέν η Μπαρτσελόνα μετά από πέντε χρόνια

No comments:

Post a Comment

wibiya widget