Tuesday, October 17, 2017

ABC. Ο Γιώργος Μεγαλογένης λέει ότι η Αυστραλία πρέπει να αγκαλιάσει το μέλλον της Ευρασίας

George Megalogenis says Australia must embrace Eurasian future

THE WORLD BY KIM JIRIK AND BEVERLEY O'CONNOR
 μεταφραση BBC

Μια διαιρεμένη Αυστραλία θέτει σε κίνδυνο την οικονομία μας και υπονομεύει το εθνικό συμφέρον, λέει ο Γιώργος Μεγαλογένης. 
Ο σεβαστός συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής έχει εκδώσει μια «έκκληση προς όπλα» για την Αυστραλία για μετάβαση σε ένα ευρασιατικό έθνος ως συνέπεια της μεταβαλλόμενης δημογραφίας της μετανάστευσης.
Ο Megalogenis δήλωσε στο πρόγραμμα The World του ABC ότι σε σύγκριση με τους ανειδίκευτους μεταπολεμικούς μετανάστες του 20ού αιώνα, οι μετανάστες στον 21ο αιώνα - ιδιαίτερα από την Κίνα και την Ινδία - είναι ειδικευμένοι, συχνά ήδη μέλη μιας ελίτ τάξης και θεωρούνται από τις χώρες τους της γέννησης ως επεκτάσεις του κράτους.
"[Αυτά] φέρνουν πραγματικά μια ιδέα της μητρικής χώρας στο έθνος υποδοχής", ανέφερε η Μεγαλόνη.
«Πολλοί από τους πλούσιους τους, πολλές από τις δεξιότητές τους αποκτώνται στη μητρική χώρα. Έτσι, η Αυστραλία τους δέχεται σχεδόν ως ένα πλήρως διαμορφωμένο μέλος μιας ελίτ».
Στο μεταβαλλόμενο πρόσωπο της Αυστραλίας, ένα δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στο νέο περιοδικό Australian Foreign Affairs, ο Megalogenis υποστηρίζει ότι η μετανάστευση που βασίζεται στη ζήτηση ενισχύει την οικονομία της Αυστραλίας, ανακουφίζοντας τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού.
Αλλά λέει ότι η πολιτική ρητορική γύρω από τους μετανάστες που παίρνουν δουλειές που διαφορετικά θα έπαιρναν οι Αυστραλοί της περιοχής, χωρίζει τη χώρα.
Ο ίδιος λέει ότι αποξενωμένοι ειδικευμένοι μετανάστες υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας, στραγγίζοντας τις σχέσεις με τις χώρες γέννησης των μεταναστών.
"Πώς θα μας αντιμετωπίσουν η Κίνα και η Ινδία σε διεθνή φόρουμ στο μέλλον εάν αρνούμαστε να δεσμευτούμε με τους γιους και τις κόρες τους που θέλουν να ζήσουν εδώ;" έγραψε.

Η νοτιοανατολική Αυστραλία «ήδη ευρασιατική»,

Οι στατιστικές από την απογραφή του 2016δείχνουν ότι περίπου το 28% των Αυστραλών γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Εάν υπολογίζετε τα παιδιά που γεννιούνται εδώ, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σχεδόν στο μισό του πληθυσμού.
Αν και η Αυστραλία, το μεγαλύτερο ποσοστό των Αυστραλών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό είναι από την Αγγλία και τη Νέα Ζηλανδία, στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη η εικόνα φαίνεται διαφορετική.






Ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών κατοίκων στο Σύδνεϋ προέρχεται αρχικά από την Κίνα, με την Ινδία να είναι η τρίτη υψηλότερη (μετά την Αγγλία). Στη Μελβούρνη, ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από την Ινδία, ακολουθούμενος από την Κίνα.
"Η νοτιοανατολική γωνία της Αυστραλίας είναι ήδη Ευρασιατική", δήλωσε ο Μεγάλογένη ς στον κόσμο.
"Αλλά το βόρειο και το δυτικό είναι στην πραγματικότητα περισσότερο Anglo σε σχέση με τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ από ό, τι ήταν ποτέ. Και με πολιτική έννοια, αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες προσπαθούν να ζυγίζουν δύο Αυστραλιανά."
Στο άρθρο του, ο Megalogenis υποδηλώνει ότι αντί να χρησιμοποιεί δημογραφικά χάσματα για εγχώριο πολιτικό κέρδος, η εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας πρέπει να απομακρυνθεί από τις αγγλο-ευρωπαϊκές ρίζες της και να ασχοληθεί πιο θετικά με τις μητρικές χώρες των ξένων Αυστραλών.

Η επιρροή της Κίνας στην Αυστραλία

Ο Megalogenis ισχυρίζεται επίσης ότι η τρέχουσα πολιτική ρητορική γύρω από τη μετανάστευση ενθαρρύνει το Πεκίνο "στην προσπάθειά του να παρακολουθήσει τους Κινέζους στην Αυστραλία".
Υψηλοί αξιωματούχοι της Αυστραλίας, όπως ο γραμματέας του DFAT Frances Adamson και πρώην γραμματέας της άμυνας Dennis Richardson, φέτος εξέφρασαν ανησυχία για την επιρροή του Πεκίνου στην Αυστραλία .






Σε ομιλία του στο Εθνικό Κέντρο Τύπου τον Μάιο , ο κ. Richardson προειδοποίησε ότι η κινεζική κυβέρνηση «παρακολουθεί προσεκτικά τις αυστραλιανές κοινότητες της Κίνας και ελέγχει αποτελεσματικά ορισμένα κινεζικά μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία».
Και η κα Adamson την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας πρέπει να προστατευθούν από την επιρροή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσκοπ ζυγίζει επίσης αυτήν την εβδομάδα , προτρέποντας το Κομμουνιστικό Κόμμα να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου στην Αυστραλία.
Νωρίτερα αυτό το έτος μια έρευνα Four Corners αποκάλυψε το βαθμό στον οποίο οι Κινέζοι φοιτητές παρακολουθήθηκαν στην Αυστραλία.
Ο Megalogenis πιστεύει ότι αυτή η παρακολούθηση των Κινέζων Αυστραλών θα είναι αντιπαραγωγική και ότι η πίεση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος θα οδηγήσει "νέους αφίλους στην αγκαλιά της εκτεταμένης πολυπολιτισμικής οικογένειας της Αυστραλίας".
Λέει για τους μετανάστες να είναι "πιστοί" στην Αυστραλία, πρέπει να δουν τον εαυτό τους εκπροσωπούμενοι σε επιχειρήσεις και πολιτιστικά ιδρύματα της Αυστραλίας.
Λέει ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει να συμβαίνει φυσικά καθώς οι επιχειρήσεις φαίνονται να αντικατοπτρίζουν την μεταβαλλόμενη δημογραφική εξέλιξη της Αυστραλίας
"Η αγορά πρόκειται να διευθετήσει αυτό το ζήτημα για εμάς τα επόμενα 10 χρόνια", ανέφερε ο Μεγαλόνης.
"Εάν είστε ο AFL ή ο NRL [για παράδειγμα], ... να παραμείνετε συνδεδεμένοι με αυτή τη νέα αγορά, να συνεχίσετε να διαδίδετε τον κωδικό σας ... πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συμπεριληφθούν σε αυτές [οι ασιατικοί Αυστραλοί] απλά οπαδοί, αλλά ως διαχειριστές. "
Παρακολουθήστε τον George Megalogenis που συνέντευξη στο The World για το ABC News, Τετάρτη 10:00 μ.μ. AEST.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget