Sunday, October 22, 2017

Σοκ.Πενταχρονο κοριτσάκι πέθανε από το κρύο μέσα σε υγρό αντίσκηνο. .

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει εδώ και αρκετές ώρες η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις πέντε χρονών έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του ψύχους, μέσα σε ένα υγρό και παγωμένο αντίσκηνο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και τα πέντε αδελφάκια του είχαν φτάσει πριν από μία εβδομάδα στο hotspot. Η σορός της βρέθηκε την περασμένη Κυριακή (15/10/2017) από τον πατέρα της και την έγκυο μητέρα της, στους οποίους, όπως αναφέρεται, οι Αρχές αρνήθηκαν να τους δώσουν επιπλέον κουβέρτες, για να κρατήσουν ζεστό το άρρωστο κοριτσάκι.
Το RT κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο hotspot και αναφέρει πως στους γονείς είχε δοθεί μόνο παρακεταμόλη (σ.σ. αντιπυρετικό), ώστε να περιθάλψουν την 5χρονη.
«Σύρθηκα μέσα στη σκηνή και οι κουβέρτες στο έδαφος ήταν μούσκεμα, ήταν τόσο κρύα, βρώμικα και υγρά», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ένας εθελοντής.
«Η κόρη τους απλά πέθανε και αυτοί αφέθηκαν εκεί. Δεν είχαν τίποτα, ούτε καν επίσκεψη από κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Η μητέρα ήταν σιωπηλή. Ήταν σοκαρισμένοι και τα παιδιά έλεγαν απλώς “η αδερφή μας πέθανε – απλώς πέθανε εκεί”».
Ήταν και ένας άλλος εθελοντής εκεί και κλαίγοντας είπε: Πήραν το πτώμα του παιδιού σαν σκυλί. Δεν υπήρχε ίχνος αξιοπρέπειας. Το κορμάκι του παιδιού θάφτηκε χωρίς το μουσουλμανικό τελετουργικό και χωρίς η μητέρα της να είναι στην κηδεία.
Το RT αναφέρει ότι δυο χρόνια μετά τις πόζες της Άνγκελα Μέρκελ πρόσφυγες από την Συρία τα στρατόπεδα που μένουν είναι σε αναβρασμό.
Εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί αλλά κανείς δεν ξέρει που. Πάνω από 70 με 100 εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί στην Ελλάδα.
Οι πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης και πολλοί λένε ότι παρακαλούν να επιστρέψουν ακόμα και στον πόλεμο.
Οι μαρτυρίες είναι πολλές. Στο ρεπορτάζ ένας νεαρός από την Συρία απειλεί να αυτοκτονήσει. Περιμένει έναν χρόνο να τον αφήσουν να βρεθεί με την οικογένειά του. Καταγγέλει ότι ακόμα και για το νερό γίνεται μάχη.
Παιδιά κοιμούνται δίπλα σε ενήλικες με μετατραυματικό στρές που ουρλιάζουν μέσα στη νύχτα και υποφέρουν από εφιάλτες. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν αλλά είναι εθελοντές και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.
Ο Παναγιώτης Κουσταντώνης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δηλώνει ότι πολλοί περιμένουν και έξι μήνες για να τους δει γιατρός.
Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Το 5χρονο κοριτσάκι δεν θα είναι το τελευταίο που θα πεθάνει στην Μόρια πριν την άνοιξη».
Newsbomb

No comments:

Post a Comment

wibiya widget