Tuesday, October 31, 2017

Πουτζντεμόν: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Μαδρίτης, δεν ζητάω άσυλο στο Βέλγιο




«Δεν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τη βελγική πολη, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβριου.

Ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας ξεκαθάρισε ότι μετέβη στην περιοχή, γιατί είναι η πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι η επίσκεψή του δεν αφορά την κυβέρνηση της χώρας.

«Βρίσκομαι εδώ για να δράσω σε πλήρη ελευθερία και ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το το θέμα της Καταλονίας είναι ένα «ευρωπαϊκό ζήτημα».

«Είμαι στις Βρυξέλλες για να κάνουμε σαφές το πρόβλημα της επαρχίας μου στην καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε ο Κ. Πουτζντεμόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ηγέτης της ισπανικής περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η καταλανική κυβέρνηση και ο λαός της Καταλονίας θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου και απηύθηνε ερώτημα στην πλευρά Ραχόι αν και αυτή θα κάνει το ίδιο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση τον κατηγορεί για ανταρσία, λέγοντας πως δεν θα επιστρέψει στη χώρα όσο δεν έχει εγγυήσεις για μια δίκαιη αντιμετώπιση από την ισπανική δικαιοσύνη.
Capital.gr

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την ανεξαρτησία της Καταλονίας

No comments:

Post a Comment

wibiya widget