Tuesday, October 3, 2017

ΆΠΟΨΕΙΣ..Κύπρος. Λαός και ράσο φόροι


ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!

Η Κύπρος δεν ευτύχησε ποτέ να έχει πνευματική και πολιτική ηγεσία με ήθος, αρχές και αξίες και για αυτό φοβούμαι πώς θα τουρκέψει. Και δεν είναι οι ηγεσίες που θα φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την τουρκοποίηση της Κύπρου μας, αυτού του επίγειου παράδεισου που μας χάρισε ο θεός. Την μεγαλύτερη ευθύνη θα την φέρει αυτός ο αποχαυνωμένος και πολιτικά ηλίθιος λαός που ψήφιζε πάντα με ιδιοτέλεια, ανευθυνότητα και αρρωστημένο κομματικό πατριωτισμό.

Ένας Λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, ανήθικους, απατεώνες και προδότες δεν είναι θύμα είναι συνεργός τους.  

Όμηρος Αλεξάνδρου


‘’Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ας μιλήσουμε για ήθος, λοιπόν’’

  Αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγουμενία της μονής Αγίου Νεοφύτου, τον Οκτώβριο του 1972, και σε ηλικία 31 ετών, ο κατά κόσμον Ηρόδοτος Δημητρίου απέδειξε ότι κουβαλούσε το επιχειρηματικό δαιμόνιο στο DNA του. Μέσα σε έξι χρόνια, δύο χιλιάδες σκάλες της μονής διαμοιράστηκαν σε πέντε επιχειρηματίες, με όρους ευνοϊκότατους. Για παράδειγμα, έκταση 730 στρεμμάτων παραχωρήθηκε προς 160.000 λίρες, με προκαταβολή 100 λιρών και εξόφληση σε 10 ετήσιες δόσεις, αρχής γενομένης δύο χρόνια μετά την υπογραφή του συμφωνητικού. Άλλες 50 σκάλες προς 27.000 λίρες, με προκαταβολή 10 λίρες... Ανάμεσά τους και τμήμα της Εγκλείστρας, δηλαδή του μέρους όπου ασκήτεψε ο άγιος. Το ανακάλυψε το 1981 ο νέος ηγούμενος και με παραστάσεις στην Σύνοδο και παρεμβάσεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, έγινε κατορθωτή η επιστροφή του στη μονή. 
Ως μητροπολίτης Πάφου ,τα έβαλε με τους Οικολόγους (τους οποίους στόλιζε με διάφορα κοσμητικά, π.χ. «ανώμαλους») επειδή εμπόδιζαν την ανάπτυξη στον Ακάμα, καθώς η μητρόπολη είναι ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης γης στην παραλία της Τοξεύτρας, όπου αναπαράγονται οι χελώνες Καρέτα Καρέτα. Είναι από τη συγκεκριμένη παραλία που σήκωσε μεγάλη ποσότητα άμμου για την κατασκευή γηπέδου γκολφ, επιχείρησης που είχε ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό με χιαστί δύο μπαστούνια του γκολφ. Βασικό επιχείρημά του, τη δεκαετία του ‘90, ήταν πως «ένα πάρκο προστασίας της άγριας φύσης θα ενθαρρύνει τα όργια και τη χρήση ναρκωτικών σε απομονωμένες περιοχές»...
Μία δεκαετία μετά, και στο πλαίσιο ανίερου πολέμου για τη διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, έβαλε στο στόχαστρό του τον Λεμεσού Αθανάσιο, προσάπτοντάς του ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Προς τούτο βασίστηκε στη μαρτυρία κομμωτή από τη Θεσσαλονίκη, του οποίου κάλυψε τα έξοδα για να μαρτυρήσει ενώπιον Μείζονος Συνόδου υπό τον πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ο μάρτυρας κλήθηκε να υποδείξει τον Λεμεσού και αυτός έδειξε με το χέρι του άλλον αρχιερέα. Η Σύνοδος αθώωσε παμψηφεί τον Αθανάσιο, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών τον κομμωτή για εξύβριση και δυσφήμιση. 
Το 2004, έταζε χαλίτικα σε όσους πρόσφυγες ψήφιζαν «όχι»  Σχεδίου Ανάν. Όταν τον κάλεσαν να εκπληρώσει αυτά που έταξε, δήλωσε πως «Εγώ μιλούσα για το κράτος, που έχει πολλές εκτάσεις χαλίτικα».
Τον Νοέμβριο του 2006, στην πρώτη φάση της εκλογής αρχιεπισκόπου, ο Λεμεσού συγκέντρωσε 49% και ο Πάφου μόλις 4%. Το «Πνεύμα το Άγιο», όμως, έκανε το θαύμα του και στο τέλος οι 133 εκλέκτορες εξέλεξαν αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου τον Πάφου, ο οποίος είχε υποσχεθεί στον τρίτο υποψήφιο, ηγούμενο Κύκκου Νικηφόρο, ότι θα παρέμενε στον θρόνο για πέντε χρόνια και μετά θα αποχωρούσε...
Το 2007, όταν ερωτήθηκε για τη μικρή βοήθεια 30.000 που η Εκκλησία έδωσε στους πυρόπληκτους της Ζαχάρως, αντί να απαντήσει ότι η Ιερά Σύνοδος σκόπευε να δώσει στη συνέχεια περισσότερα, όπως και έπραξε, η απάντησή του ήταν πως «τα λεφτά της Εκκλησίας δεν είναι για να τα πετάς στον γάμο του Καραγκιόζη».
Το 2009, κλήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν μοιράζει σε φτωχά  ζευγάρια τα 9 εκατομμύρια που θα ξόδέψει για την ανέγερση καθεδρικού, έτσι ώστε να  αναζωογονηθεί η παλιά πόλη της Λευκωσίας. «Η Εκκλησία δεν είναι ούτε για να κτίζει σπίτια στους πολίτες, ούτε για να ξοφλά τα χρέη τους», απάντησε. «Η μεγαλύτερη υποχρέωσή της είναι να δώσει σε κάποιον που πεινά πέντε ππαράδες ώστε να μην πεθάνει από την πείνα». 
Το 2011, «είτε απολύεστε 150 άτομα, είτε την κλείνω», είπε στους εργαζόμενους της ΚΕΟ. Και «Προσγειωθείτε, αλλιώς θα προσγειωθείτε ανώμαλα». Δεν περίμεναν, είπαν, να ακούσουν τέτοια λόγια από το στόμα του... Όπως και οι εργαζόμενοι του Μέγα, τέσσερα χρόνια αργότερα. Αν επέμεναν να ενταχθούν σε συντεχνίες, θα τους έκανε ό,τι έκανε και στην ΚΕΟ, είπε. «Δεν σας αγαπούν οι συντεχνίες όσο σας αγαπώ εγώ»...
Το 2013, μιλούσε για τη σχέση του με τα «καλά παιδιά» του ΕΛΑΜ, όταν μεταξύ άλλων είπε και μερικά λόγια αγάπης για τους παράνομους μετανάστες: «Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους. Αλλά να πάνε στην πατρίδα τους. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας».
Στην κρίση του 2013, δήλωνε ότι «η τεραστίων διαστάσεων περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του τόπου για διάσωση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος». Και υποσχέθηκε να παραχωρήσει χωράφια στους φτωχούς και κουρεμένους, τα οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ήδη... ενοικιασμένα.
Το 2015, είχε κάνει ανάληψη 450 χιλιάδων από το «παγκάρι» της Παναγίας του Τράχωνα, χωρίς η εκκλησιαστική επιτροπή να είναι ενήμερη. «Εγώ είμαι ο διαχειριστής, να μάθουν να σέβονται. Εκείνοι, αν πάρουν έστω και ένα σεντ, είναι κλέφτες. Αν εγώ πάω τα μεσάνυκτα και σπάσω και την πόρτα και μπω μέσα και πάρω οτιδήποτε, δεν είμαι κλέφτης, επειδή είμαι ο διαχειριστής», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα τους αφήσω ούτε σεντ».
Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα πάρει τρακτέρ και θα εισβάλει σε αρχαιολογικές ανασκαφές, επειδή τον εμποδίζουν να χτίσει 7στερο ξενοδοχείο. 
Και τον περασμένο Νοέμβριο, εξηγώντας τους λόγους της δημιουργίας «σχολείων ήθους», δήλωσε: «Είμεθα λίγοι και θέλουμε να είναι όλοι προσωπικότητες με ήθος». Αμήν!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget