Thursday, October 5, 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΑΛΑΛ ΤΑΛΑΜΠΑΝΙ


-Ο Τζαλάλ Ταλαμπανί, ο Μαμ Τζαλάλ, ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης, ένας άνθρωπος με αρχές που πίστευε πραγματικά στις προοδευτικές αξίες. Έχοντας ζήσει τις προκλήσεις ενός μακροχρόνιου και δύσκολου αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, έβαλε προτεραιότητα στην προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας, του διαλόγου και της συνεργασίας. Ως Πρόεδρος του Ιράκ, κατόρθωσε – με δεξιοτεχνία και σοφία – να διαχειριστεί τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από το ξεκίνημα ενός νέου ιστορικού κεφαλαίου στη χώρα του.
Θυμάμαι, πως πήρε δημόσια θέση ενάντια στη θανατική ποινή, δηλώνοντας ότι αυτή η στάση ταιριάζει με τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας. Ως Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν απουσίασε από καμία συνεδρίαση, θεληματικός, γεμάτος ιδέες, πάντα πρόθυμος να δείξει την αλληλεγγύη του.

Ως φίλος, ήταν πάντα δίπλα μας, ζεστός και ανθρώπινος. Ο θάνατος του συνέβη μια εποχή που η χώρα του τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ. Σε μια εποχή όπου ο προοδευτικός κόσμος είχε ανάγκη μια φωνή σαν τη δική του.
Συναγωνιστή Τζαλάλ, θα μας λείψεις. Όμως να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη για τους κοινούς μας στόχους.
Θέλω να διαβιβάσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Χέρο και τα παιδιά του, τους συντρόφους του κόμματος μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν και όλους τους φίλους του σε όλο τον κόσμο.
Γραφείο ΤύπουΔήλωσηΠρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς

No comments:

Post a Comment

wibiya widget