Tuesday, October 3, 2017

«Εφυγε» ο Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola


Τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημήτρη Λόη, στις 2 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Coca-Cola HBC.
«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Δημήτρη. Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι τον γνώρισα προσωπικά και συνεργάστηκα μαζί του στενά όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο κ. Αναστάσης Δαυίδ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC AG. «Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του στους ανθρώπους μας, το ήθος του και για τις αξίες που πρέσβευε».
Ο κ. Μιχάλης Ήμελλος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας για το επόμενο διάστημα.
Ο Δημήτρης Λόης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola Τρία Έψιλον τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε Περιφερειακός Διευθυντής, έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της Εταιρείας, περιλαμβανομένων των αγορών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας και της Ρουμανίας.
Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του Ομίλου και με τους Περιφερειακούς Διευθυντές του Ομίλου να αναφέρονται απευθείας σ' αυτόν. Από τη θέση αυτή ο κ. Λόης ηγήθηκε της υλοποίησης σημαντικών στρατηγικών πρωτοβουλιών, με σημαντικότερη επιτυχία την αύξηση μεριδίου στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου, τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, τη σημαντική μείωση του κόστους και την εφαρμογή συστημάτων SAP WAVE 2 σε επιπλέον χώρες. Τον Ιούλιο του 2011 ο Δ. Λόης διορίστηκε στη θέση του CEO της Coca-Cola ΗΒC.
Πριν από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Δ. Λόης κατείχε επί μία 10ετία διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στη Frigοglass A.B.E.E., αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου το 2003 και συνεισφέροντας στο να καταστεί η Frigοglass η κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία παροχής λύσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, κυρίως στον τομέα των ποτών και αναψυκτικών, επεκτείνοντας τη γεωγραφική της παρουσία σε 16 χώρες, ενισχύοντας την πελατειακή της βάση και εδραιώνοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Ο Δημήτρης Λόης ήταν Χημικός Μηχανικός με πτυχία από το Illinois Institute of Technology και το Northeastern University.
 Από: euro2day.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget